Fritt broderi

Medborgarskolan Mitt, i Västerås
Längd
12 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Fritt broderi

Brodera fritt med olika trådar och garn, på olika material med pärlor, paljetter och applikationer- precis som du vill!

Om arrangemanget
I fritt broderi bestämmer du ditt motiv själv och med hjälp av en blandning broderitekniker och stygn skapar du sedan ditt motiv. Att brodera fritt är roligt och avslappnande för alla, oavsett erfarenhet. Vi testar och övar gemensamt på olika stygn och tekniker.

Innehåll
Fokus ligger på lustfylld skaparglädje där vi går igenom olika stygn och sömmar som vi sedan provar att använda på olika sätt. Du får brodera på bomull, linne och ylle. Vi provar också på att göra applikationer, dekorera med pärlor och inspireras av varandra. Kanske broderar du ett bokmärke, en tavla eller ett mobilfodral – du väljer! Alla arbetar i sin egen takt. Du kanske inte hinner bli klar under kursen, men har fått en bra start och inspiration att fortsätta vidare på ditt broderi hemma. Du får också ett kurskompendium.

Vare sig du är nybörjare eller är van att brodera, kommer denna kurs att inspirera dig och kanske även bjuda på utmaningar.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Upplägg
Kursen går tre förmiddagar under samma vecka. 

Kursledare
Kursledare är Christina Gunnarsson Hellberg. Christina har broderat sedan barnsben och gått flera utbildningar och kurser. Hon hjälper dig med det du behöver och delar med sig av sina ämneskunskaper och sin inspiration. 

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i måleri och hantverk både för vuxna och barn. Vi har ett stort utbud inom hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar. www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Kursmaterial
Du behöver själv ta med dig: 
· Synålar i olika tjocklek med och utan udd. 
· Broderityg (om du har). 
· Broderigarn i bomull.
DMC garn är ett kvalitetsgarn och lite dyrare. Enklare garn har ett billigare pris och finns inte alltid i så många färger. Du kan också skicka efter på nätet eller göra fynd på loppis!
·Broderibåge (om du vill ha en sådan.)
Det går lättare att få stygnen jämna om du använder broderibåge, men det är inget måste. Köp helst en båge i trä och i storlek runt 20 cm.
· Papper
· Blyertspenna och suddgummi

Om du vill köpa broderigarn, broderityg och broderibåge finns det både på Panduro och Selfmade. Det finns också flera bra leverantörer på nätet, t.ex. 
www.slojd-detaljer.se, www.playbox.se, www.skapamer.se.
På kursen finns också tyger i olika material att köpa.
För att rita upp mönstret på tyget behöver du en särskild penna eller kalkerpapper. Det får du låna på kursen, så kan du själv avgöra vilket som passar dig bäst innan du köper något!
Det kommer att finnas litteratur av många olika slag för inspiration och idéer. Det finns också olika mönster att kopiera.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fritt broderi och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.