Balett ungdom och vuxen - fortsättning

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
18 timmar
Pris
1 440 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
1 440 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Balett ungdom och vuxen - fortsättning

Alla kan dansa balett! Det här är en kurs för dig som vill prova på balettens alla hälsosamma egenskaper. Du tränar balans, smidighet och rörlighet.

Klassisk balett är en härlig träningsform och en underbar konstart som passar alla åldrar. Den här kursen är utformad för dig som aldrig dansat tidigare och som vill få grundläggande kunskaper i ett tempo anpassat för nybörjare. Lektionen innehåller styrke- och smidighetsuppvärmning, övningar vid balettstång, övningar ute på golvet, små och stora hopp samt enklare balettkombinationer. Kursen är till för dig som vill träna upp styrka, smidighet, koordination och konstnärligt uttryck på ett lustfyllt och dansant sätt till klassisk musik. Denna träning utvecklar och stärker stora och små muskelgrupper i kroppen, stramar upp hållningen, tar bort spänningar och utvecklar balans.

Upplägg

Kursen genomförs 1 gång per vecka, i 9 veckor. Eventuellt uppehåll vid lov diskuteras i gruppen.

Förkunskaper

Det är bra om du har viss erfarenhet av balett sedan tidigare.

Kursledare

Sofia Caiman är utbildad vid Balettakademien i Stockholm samt Danshögskolan, DOCH, och har mångårig yrkeslivserfarenhet som dansare, koreograf och danspedagog.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

I den här kursen behövs inget kursmaterial. 

Tips på vidareutveckling

När du avslutat denna kurs så erbjuder vi ytterligare fortsättning. 

Bra att veta

Vi dansar i strumpor, alternativt balettskor. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch. Ta gärna med vattenflaska och en tjockare tröja till avslappning och stretch.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Balett ungdom och vuxen - fortsättning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.