Visa kurser.se som: Mobil

Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Eskilstuna
2 timmar
2022-04-10 13:00
150 SEK

Kursbeskrivning

Flamenco är en kraftfull och eldig dansform med mycket själ och hjärta. Dansen uttrycker både stolthet och personlighet. Flamenco ger dig en dansupplevelse med starka känslor till härlig musik.

Innehåll

Flamenco är en spansk konstform med sång, musik och dans. Flamenco förknippas oftast med de spanska romerna men dess ursprung är okänt. Musikaliskt inflytande visar att de kommer från många olika håll, exempelvis Marocko, Indien, Persien, Egypten, Grekland och flera andra länder, ofta längs m ed Medelhavets stränder.

Flamenco är en komplex dans, där dansaren visar med rörelser och kroppshållning de känslor som finns i sången. Skoklackar och fotsulor används som rytmikinstrument.

Upplägg

Under denna speedkurs tränar vi grundläggande teknik med bl. a. stampar samt koordination och balans. Vi övar också på de vackra arm- och handrörelserna, s. k. floreos. Varje gång gör vi enklare kombinationer av de rörelser vi tränat på.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig till de som är nybörjare samt de som önskar träna mer på grunderna i dansen.

Vi har alla olika intentioner och mål med dansen, därför vänder sig kursen till alla vuxna, från motionärer, till de som har större satsningar i åtanke.

Kursledare

Kerstin Lienius har dansat sedan hon var 4 år gammal. Kerstin har erfarenhet av bl.a. balett, jazz och flamenco.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindrat. Det är bra om man har en vid, lite längre kjol samt skor med lite klack, men det är inte nödvändigt i början.

Bra att veta

  • Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner