Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs på distans - Natur och landskapsmotiv helg

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2021-09-25 10:00
1 795 SEK

Kursbeskrivning

Fotokursen är en fortsättningskurs för dig som vill lära dig mer om hur du kan fotografera olika typer av natur. Vi varvar teknik, bildanalys och bildredigering integrerat med olika motivområden. Tillsammans tar vi fantastiska bilder!

Innehåll

Vi använder oss av systemkamera under kursen och lär oss mer om bildkomposition, ljus, kamerainställningar samt mer om digital bildredigering framförallt i Lightroom. Momenten är varvade med lämplig teknik, bildbehandling och bildkomposition och hur du lämpligen hanterar ljuset.

Mest efterfrågade motivområden, som vi lägger kurstid på, är landskap. Sedan makro, närbilder och att fota med teleobjektiv på djur och natur. 

Du får övningsuppgifter till de olika kurstillfällena och vi delar med oss av bilderna digitalt. Under kursen kommer vi att repetera de olika momenten för att befästa kunskapen. Övningsuppgifterna som du får kommer att varieras individuellt beroende på din erfarenhet.

Upplägg

Vi träffas både lördag och söndag klockan 10:00-12:30 båda dagarna, under två helger.

Kursen är lärarledd och vi använder oss av ett kostnadsfritt program. För att delta behöver du en mobil, pekplatta eller dator med kamera samt en stabil internetuppkoppling.

Vi kommer att ta kortare pauser under kursen.

Förkunskaper

Det är bra om du gått någon grundkurs i foto tidigare men inte ett krav.

Kursen är upplagd för dig som på något sätt är naturintresserad och vill kombinera det med din kameras många tekniska möjligheter. Likaså har du börjat upptäcka ljusets avgörande betydelse tillsammans med de många motiven som finns i naturen.

Kursledaren anpassar de flesta moment efter din kunskapsnivå men det går inte att komma ifrån att viss kunskap behövs inför kursen.

Kursledare

Lars Emerius har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap genom sina tidigare yrken som officer och ingenjör. I denna kurs kommer han att kombinera kursmaterial från tidigare kurser i ett nytt innehåll som fungerar bra att genomföra på distans och i dialog, trots nätavstånd med dig som fotograf.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med dig din systemkamera och gärna instruktionsbok. Vi använder oss av videosystemet Lifesize. Mer information skickas ut i samband med din kallelse/faktura.

Bra att veta

  • Ha din systemkamera och de tillbehör du önska använda redo för videomötet.
  • Ha gärna din instruktionsbok och de tillbehör du vill använda med dig.
  • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs på distans - Natur och landskapsmotiv helg.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs på distans - Natur och landskapsmotiv helg!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner