Ledarutbildningar för körledare

Kulturfyren, i Stockholm
Pris
3 500 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Jag som ledare 16-17 november 2024 (passar körledare för alla åldrar) (+5 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Pris
3 500 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Jag som ledare 16-17 november 2024 (passar körledare för alla åldrar) (+5 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

körledare

BUS-Lätt – kortkurser för dig som leder barn och unga i körsång

Barn- och ungdomskörledarutbildning i Sverige (BUS)

Vi erbjuder fem kurser där du som körledare ges möjlighet både att utveckla dina ledarförmågor och dina musikaliska färdigheter, men även får insikter om hur du tar hand om dig själv. Att leda kör innebär ibland utmaningar som man inte alltid räknat med och som man inte känner sig helt bekväm med eller utbildad för.

BUS-Lätt är en unik serie kortkurser som drivs av BUS Academy, Kulturfyren och Bromma Folkhögskola i samverkan. Det är inspirerande och matnyttiga kurser som riktar sig både till dig som är erfaren körledare och till dig som är i startgroparna att starta kör för första gången.

På BUS-Lätt får du fördjupad kunskap om repertoaranpassning, metodik, den växande rösten, utvecklingspsykologi och din egen roll som ledare. Kursledarna är erfarna, professionella och mycket inspirerande körpedagoger, sångpedagoger, rytmikpedagoger och ledarcoacher.

Du som kursdeltagare är välkommen att delta i enstaka kurser (efter vilka du får ett kursintyg) efter behov eller fullfölja hela programmet och få ett BUS-Lätt-diplom.

De tre huvudfokusområdena är:

 • JAG SOM LEDARE 2 kurser (passar även ledare för vuxenkörer)
  Självkännedom, ledarskap, projektledning, entreprenörskap
  • Kurs 1:  Jag som ledare kursdatum: 16-17 november 2024
   Självkännedom och hållbart ledarskap
   Kursledare: Anne-Li Marthinussen, sång- och körpedagog samt utbildad ICF-coach.
  • Kurs 2: Medvetet ledarskap kursdatum: 11-12 januari 2025 (passar även ledare för vuxenkörer)         
   Att kunna möta allas behov, dina egna och dina deltagares 
   Kursledare: Pernilla Säholm Corizza, lärare, rektor, fortbildare och föreläsare
 • BARN OCH UNGDOMAR 1 kurs
  Utvecklingspsykologi, gruppdynamik, åldersanpassad didaktik och den växande rösten
  • Kurs: Vem är det jag leder? 15-16 februari 2025
   Kursledare:Eva Nivbrant Wedin, professor i rytmik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och Maria Lindberg Kransmo, sångpedagog.
 • SJUNGA MED UNGA 2 kurser
  Repertoar, åldersanpassad metodik/didaktik, dirigering
  • Kurs 1: Sjunga med barn 7-12 år 15-16 mars 2025
   Kursledare: Marie Bejstam och Charlotte Rider, musiklärare och körpedagoger samt grundare av BUS Academy
  • Kurs 2: Sjunga med tonåringar 26-27 oktober 2024
   Kursledare: Fredrik Berglund, musiklärare och körpedagog
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Video

Kommande kursstarter

Välj mellan 5 kursstarter

Sjunga med tonåringar 26-27 oktober 2024

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

Jag som ledare 16-17 november 2024 (passar körledare för alla åldrar)

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

Medvetet ledarskap 11-12 januari 2025 (passar körledare för alla åldrar)

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

Vem är det jag leder? (Det växande barnet) 15-16 februari 2025

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

Sjunga med barn 15-16 mars 2025

 • Kurs
 • Stockholm
 • Svenska

Målgrupp

Det är inspirerande och matnyttiga kurser som riktar sig både till dig som är erfaren körledare och till dig som är i startgroparna att starta kör för första gången.

Vi vill ge verktyg till dem som strävar efter att bli bra och inspirerande ledare på alla områden; socialt, psykologiskt, sceniskt, musikaliskt och tekniskt.

BUS

Kostnader

Sjunga med tonåringar (metodik, repertoar, dirigering) 26-27 oktober 2024 - plats: Kulturfyren Gamla Stan. Kostnad 3500 kr inkl moms

Jag som ledare (hållbart ledarskap) 15-16 november 2024 - plats: Kulturfyren Gamla Stan. Kostnad 3500 kr inkl moms

Medvetet ledarskap (Att möta allas behov) 11-12 januari 2025 - plats: Kulturfyren Gamla Stan. Kostnad 3500 kr inkl moms

Vem är det jag leder? (Det växande barnet) 15-16 februari 2025 - plats: Kulturfyren Gamla Stan. Kostnad 3500 kr inkl moms

Sjunga med barn 7-12 år (metodik, repertoar, dirigering) 15-16 mars 2025 - plats: Kulturfyren Gamla Stan. Kostnad 3500 kr inkl moms

Kursledare

Marie Bejstam och Charlotte Rider är båda kursansvariga för BUS Academy's utbildningar. Eldsjälarna tillika entreprenörerna Marie Bejstam och Charlotte Rider är båda utbildade musiklärare, körpedagoger, dirigenter och producenter. 2009 tilldelades de UNGiKÖRs nationella pris som "Sveriges barn- och ungdomskörledare". De driver tillsammans även den kreativa mötesplatsen och kulturhuset Kulturfyren nu i Gamla Stan, tidigare på Skeppsholmen. Båda arbetar även som timanställda adjunkter vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. 

Pernilla Säholm Corizza har en mission att sprida ledarskap för och med värdighet. Hon har mångårig erfarenhet från olika ledaruppdrag och organisationsutveckling och blev som rektor nominerad till Årets Chef 2019. Idag arbetar Pernilla som ledarskapsutvecklare på såväl individ- som gruppnivå. Hon är mest anlitad som ”katalysator” för att utveckla ledningsgrupper till att bli välmående och välfungerande. Hennes undervisning om My Needs har, sedan tre år tillbaka, varit en mycket uppskattad och avgörande del i BUS Academy’s körledarutbildning som förutom att leda musik också fokuserar på ”det goda ledarskapet”. Under de senaste åren har hon varit med och utvecklat utbildningen vid BUS Academy. 

Maria Lindberg Kransmo är en passionerad och mycket uppskattad sångpedagog som älskar att se sina elever växa och utvecklas som sångare och individer. Hennes sångelever är allt från professionella operasångare, musikalartister till sångglada amatörer. Hon brinner för att undervisa om den hälsosamma rösten, den växande rösten, röstrehabilitering och olika rösttekniker.Maria är utbildad i USA på University of North Texas, där hon tagit en Master i sångpedagogik och talproblematik. Maria jobbar även som timanställd adjunkt vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Under de senaste åren har hon varit med och utvecklat utbildningen vid BUS Academy gällande hälsosam sångteknik för både ledare och körsångare samt kunskapen om den växande rösten. 

Eva Wedin Nivbrant är utbildad rytmiklärare, musiklärare och psykologilärare och arbetar som professor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Dessutom medverkar hon vid studiedagar, konferenser och utbildningar av olika slag både i Sverige och internationellt, med särskilt hjärta för Sydafrika. Utöver lärargärningen har hon författat ett antal böcker. Under de senaste åren har hon varit med och utvecklat utbildningen vid BUS Academy gällande förståelsen för det växande barnet och åldersanpassad metodik. 

Anne-Li Marthinussen är utbildad på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm till kör- och sångpedagog. Hon har även läst ledarskap på universitetsnivå och är sedan fem ICF- och ACC-coach. Hon använder sig av coachingens verktyg och metoder som ger en enorm drivkraft bl a till ledare – både nya i rollen och erfarna. Att använda det coachande förhållningssättet har också blivit en del av den hon är, som lärare, ledare och som människa. Under de senaste åren har hon varit med och utvecklat utbildningen vid BUS Academy gällande ledarskapsutveckling samt gospelmusiken. 

Fredrik Berglund är utbildad musiklärare, dirigent och körpedagog vid musikhögskolorna i Örebro och Göteborg. Han är en av grundarna till musiktjänsten och körinitiativet We Are Voice. Fredrik undervisar på några av landets ledande musikutbildningar samt innehar tjänsten som Director Cantorum vid Örebro universitet. Som körpedagog och inspiratör är han känd för sitt lekfulla sätt där han inspirerar såväl sångare och publik till stor sångglädje. Under de senaste åren har han varit med och utvecklat utbildningen vid BUS Academy vad gäller inriktning mot körsång med tonåringar. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ledarutbildningar för körledare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturfyren
Svartmangatan 6G
111 29 Stockholm

Kulturfyren är en kreativ plats i hjärtat av Gamla Stan i Stockholm.

Vi erbjuder kurser i körsång, körledning och ledarkapsutbildning – allt från grundläggande nivå för nybörjare till fortbildning för redan verksamma körledare, musiklärare, lärare och förskolelärare. Kulturfyren finns även att hyra för andra kursanordnares verksamheter. Stadigvarande kursanordnare hos oss är bl.a....

Läs mer och visa alla kurser med Kulturfyren

Highlights