Helgkurs: Clown nybörjare

Improvisationsstudion, i Stockholm
Längd
2 dagar
Pris
3 200 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
3 200 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Info om Helgkurs: Clown nybörjare

Clown nybörjare

Ett annat sätt att improvisera. Vårt arbete har sin grund i den clownteknik som utvecklades av pedagoger på Théâtre du Soleil i Paris och som har sina rötter Commedia dell’arte. Det är ett tekniskt sätt att närma sig clown utifrån 5 riktlinjer som blir som en praktisk närvaroträning för skådespelaren och som hjäper en att få tag på sin egna genuina lust.

Sedan bekantar vi oss med clownens scenspråk och de improvisationer som uppstår när det man planerade att göra på scenen krockar med det som faktiskt händer i rummet och möter det som pågår i clownens hjärta. Fokus ligger på mötet med publiken och den ärlighet och det kärleksfulla misslyckandet som är clownens värld.


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Info

När: 4-5 maj 2024
Tid: 10:00-16:00
Pris: 3200kr
Lokal: Skånegatan 63-65 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull och ett antal bussar)
Max antal: 12
Kursledare: David Carmel

Kostnader

3200 kr

Studerande, arbetslös, pensionär:

2560kr

Kursledare

David Carmel är utbildad på Teaterhögskolan i Luleå där han på skådespelarprogrammet mötte clown som teaterform. Efter flera kortare clownkurser så kom han in på Clownhalvåret på SKH och har sedan dess huvudsakligen sysslat med clown och mask som uttrycksform. David har hållit clownkurser på flera teatrar runt om i Sverige som teater Tage Granit, Samiska Teatern, Lule Stassteater, Mitt i Prick teatern m fl och även regisserat clownföreställningar på bl a Teater Västernorrland och Länsteatern Örebro. Han har även återkommande undervisat i clown på flera teaterutbildningar som Boulevardteaterns teaterskola och Bromma folkhögskola. Sedan 2012 arbetar David som sjukhusclown, främst för äldre på bl a demensvårdsavdelningar och palliativa vårdavdelningar. David är även knuten till den multidisciplinära teatergruppen Långsjöteater där han har använt mask och clown i flera produktioner.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Helgkurs: Clown nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.