Glasfusing

Glasateljén
Kursinformation
Göteborg
Egen takt
170 - 2 040 SEK inkl. moms
Kommande starter
Göteborg
helg 15/16 april kl10-17  
2 040 SEK
helg 4/5 mars kl10-17  
2 040 SEK
helg 18/19 februari kl10-17  
2 040 SEK
helg 28/29 januari kl10-17  
2 040 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Glasfusing: Fusing kommer från engelskans fuse och betyder smälta ihop. Kantiga, hårda och färgade glasbitar som smälts ihop till mjuka, sagolikt vackra skapelser. Det kan bli färgglada smycken, små tavlor som kan hänga i ett fönster, dekorationsföremål eller fat.

När du kommer till min verkstad plockar du olika färgade glasbitar och limmar ihop dem. Du lär dig även att skära glas och planera ett lite större föremål. Allt ska brännas i en ugn, vilket tar ca 1 dygn. Därefter är du välkommen tillbaka för att hämta hem dina verk!

Välkommen till glasfusing!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Alla som är intresserade av att arbeta på ett lekfullt sätt med glas.

Kostnader

Priser per person

"prova på" 3 timmar    750,-    2 små föremål ingår       

November/december 2020 betalar du 170,- per timme och person och materialet  

Kursledare

Jag heter Angelika Geiger och driver Glasateljén i Göteborg. Jag är glasmästare med tysk gesäll-, och mästerbrev. Sammanlagt har jag jobbat med glas på olika sätt i 40 år. Som anställt med tillverkning av blyinfattat glas, som lärare på en yrkesskolan, på konstskolan i Berlin ( Kunsthochschule Berlin Weissensee) och som egen företagare sedan 2006 i Sverige. Jag tar emot alla slags reparationsarbeten med blyinfattningar, mässinginglasningar, slipa, limma, gravera och såga glas. Jag tar emot uppdrag för nytillverkning och design av blyinfattat glas (glasmålning).

I min verkstad i Erik Dahlbergsgatan 17 A i Göteborg erbjuda jag kurser i ”Glasmålning med Tiffanyteknik”, glasfusing och mosaik. Det finns ”Prova på” eller ”Intensiv” kurser, familjeevent eller företagsevent. Det finns även en butiksdel här i min verkstad. Där sälja jag produkter jag själv tillverka. Glasmålningar som kan hänga i ett fönster, miniväxthus, smycken i återvunnet porslin, lampor, miniväxthus av återvunna flaskor. Det finns även trägårdsutsmyckningar som fontäner och små skulpturer i mosaik.

Intresseanmälan

Intresserad av Glasfusing och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Anna

4 härliga dagar i Göteborg med en toppenlärare!

Glasateljén

Glasateljen

I Glasteljén jobbar jag med design och tillverkning av Glasmålning/ blyinfattat glas. Alla slags reparationsarbeten tas emot, blyinfattat glas, mässinginfattat glas för möbler, inbränt målning, slipa, limma, såga och graverat glas. Det finns en försäljningsdel med egentillverkade produkter. till exempel...


Läs mer och visa alla kurser med Glasateljén

Kontaktuppgifter till Glasateljén

Glasateljén

Erik Dahlbergsgatan 17
41126 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Glasfusing, fyll i följande uppgifter: