Glasfusing

Glasateljén, i Göteborg
Längd
Egen takt
Pris
800 - 2 040 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 mars, 2024 (+7 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
Egen takt
Pris
800 - 2 040 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 mars, 2024 (+7 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 800 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

Glasfusing

Glasfusing

Glasfusing: Fusing kommer från engelskans fuse och betyder smälta ihop. Kantiga, hårda och färgade glasbitar som smälts ihop till mjuka, sagolikt vackra skapelser. Det kan bli färgglada smycken, små tavlor som kan hänga i ett fönster, dekorationsföremål eller fat.

När du kommer till min verkstad plockar du olika färgade glasbitar och limmar ihop dem. På en helgkurs lär du dig även att skära glas och planera ett lite större föremål. Allt ska brännas i en ugn, vilket tar ca 1 dygn. Därefter är du välkommen tillbaka för att hämta hem dina verk!

Välkommen till glasfusing!

Målgrupp

Alla som är intresserade av att arbeta på ett lekfullt sätt med glas.

Kostnader

Priser per person

"prova på" 3 timmar    800,-    2 små föremål ingår   

helgkurs 2040,- materialet och eventuella extra bränningar tillkommer   

Kursledare

Jag heter Angelika Geiger och driver Glasateljén i Göteborg. Jag är glasmästare med tysk gesäll-, och mästerbrev. Sammanlagt har jag jobbat med glas på olika sätt i 40 år. Som anställt med tillverkning av blyinfattat glas, som lärare på en yrkesskolan, på konstskolan i Berlin ( Kunsthochschule Berlin Weissensee) och som egen företagare sedan 2006 i Sverige. Jag tar emot alla slags reparationsarbeten med blyinfattningar, mässinginglasningar, slipa, limma, gravera och såga glas. Jag tar emot uppdrag för nytillverkning och design av blyinfattat glas (glasmålning).

I min verkstad i Erik Dahlbergsgatan 17 A i Göteborg erbjuda jag kurser i ”Glasmålning med Tiffanyteknik”, glasfusing och mosaik. Det finns ”Prova på” eller ”Intensiv” kurser, familjeevent eller företagsevent. Det finns även en butiksdel här i min verkstad. Där sälja jag produkter jag själv tillverka. Glasmålningar som kan hänga i ett fönster, miniväxthus, smycken i återvunnet porslin, lampor, miniväxthus av återvunna flaskor. Det finns även trägårdsutsmyckningar som fontäner och små skulpturer i mosaik.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Glasfusing och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anna
21 jul 2021

4 härliga dagar i Göteborg med en toppenlärare!