Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Lund
8 tillfällen
2019-10-03
2 395 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Släktforskning Nyhet


Är du intresserad av att hitta dina rötter och vill veta mer om dina förfäder? Tillsammans med andra nyfikna lär du dig metoder för att hitta dina släktningar i olika arkiv, kyrkoböcker och husförhörs-längder. Vem vet, kanske upptäcker du en spännande släkthemlighet!

Kursinnehåll

Svenska kyrkans präster hade från 1600-talet skyldighet att föra anteckningar om invånarna i sin socken eller församling och det finns mycket information att hämta. Som nybörjare kan det vara svårt att veta var och hur man ska börja gå igenom allt material som finns.

I denna grundkurs går vi igenom grunderna i släktforskningens metodik, så att du efter kursen själv kan fortsätta släktforska i kyrkböckerna och dokumentera det du hittar. Vi använder församlingsböcker, flyttlängder och födelse-, vigsel- och dödböcker, och ser på vad bouppteckningar kan säga om livet förr. Efter hand som du kommer längre bakåt i din forskning lär du dig också att tyda äldre handstil.

Kursledaren har olika genomgångar på kurstillfällena, med exempel och bilder. Därefter arbetar du på egen hand med din forskning, med hjälp och stöd från kursledaren och de andra kursdeltagarna.

Kursen går varannan vecka så att du ska hinna forska och komma en bit på väg i lugn och ro mellan gångerna.

Kursmaterial

Ett 20-veckors abonnemang hos Arkiv Digital ingår i kursavgiften. Under kurstillfällena använder vi Arkiv Digital på egna medhavda bärbara datorer.

Vi använder också boken Vägen till dina rötter av Ewa Nilsson. Boken köper du här.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner