Diplomerad HR-koordinator på plats/online

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Rikstäckande
104 timmar
2023-02-27
Sista anmälan: 2023-02-27
27 575 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Mål

Diplomerad HR- koordinator passar dig som är ny inom personalområdet men även för dig som behöver fräscha upp dina kunskaper. Du börjar från grunden. Du lär dig arbetsrätt, rekrytering och förhandlingsteknik. Du tränar på att tolka och tillämpa regler och avtal inom personalområdet. Du har en bra bild av vilka typer av personalfrågor som du väntas möta i det dagliga arbetet på en HR-avdelning. Efter utbildningen kan du arbeta som HR-koordinator på en större HR-avdelning eller sköta HR-frågor själv på ett mindre företag.

Kursinnehåll

Du får bland annat lära dig:

 • HR-rollerna och deras utveckling genom historien till idag
 • Ny medarbetare - rekryteringsprocessen och introduktionstiden
 • Rekryteringstjänster och upphandling
 • Organisationsteori och gruppdynamik
 • Ledarskap och medarbetarskap
 • Kommunikation på arbetsplatsen
 • Arbetsrätt och arbetsmiljö
 • Employer branding
 • Personalekonomi och ekonomisk terminologi
 • Mångfald, jämställdhet och policyarbete
 • Kompetensförsörjning och medarbetarutveckling
 • Lönebildning
 • Omställning och avveckling

Kurslitteratur

Mer information om eventuellt kursmaterial kommer i kallelsen. Folkuniversitetet förbehåller sig rätten att ändra vilket material/kurslitteratur som ska användas under kursen. Allt material bekostas av deltagaren.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några kunskaper inom HR.

Diplomering

Diplomerad HR- koordinator är en praktisk utbildning. Du lär dig från grunden och testar dina kunskaper löpande under utbildningen genom att skriva en tentamen samt arbeta med olika case och en uppsats.

Diplomeringen har tre betygsnivåer, Icke godkänd, Godkänd och Väl godkänd.

Arbetssätt

Kursen är på plats samt online. Väljer du att delta online behöver du tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Inga speciella program behövs. Du deltar i kursen på angiven dag och tid. Observera att kursen kan komma att förläggas helt på distans om en majoritet av deltagarna väljer att gå på distans.
Kurstillfällena ligger främst på tisdagar men även på lördagar. Observera att de tider och datum som uppgetts är preliminära. Kurstiderna kan komma att variera för de olika delmomenten.

Kursen har upehåll vecka 44, juluppehåll under vecka 51,52 och 1 och under sportlovet vecka 8.

Kompletterande prisinformation

Kursavgiften kan betalas i sin helhet vid ett tillfälle, eller delbetalas under utbildningen. Ingen extra kostnad tillkommer.

Kursledare

Mats Pahlman

Mats Pahlman är arbetsrättsjurist, chefsförhandlare, ICF- & JTI-coach samt personlig mental tränare och har mer än 15 års erfarenhet av att utbilda personal i arbetsrätt och arbetsmiljörätt.

Annica Ollerstam

Annica har lång erfarenhet av att designa och genomföra utbildningar, föreläsningar och facilitera inom ledarskap, karriär och kompetens, kommunikation, coachning, stress och mental träning.

Tom Svensson

Tom har lång erfarenhet i olika roller som chef och ledare där han använt sig av kompetensbaserad rekryteringsmetodik. Tom driver företaget nxtHR AB, som erbjuder HR-abonnemang främst till små och medelstora företag utan egen HR-resurs.

Fredrik Emmerfors

Fredrik Emmerfors har en bakgrund som läkare och har fördjupat sig i kognitionspsykologi.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad HR-koordinator på plats/online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner