Certifierad programmerare - Grundläggande programmering

Längd
80 timmar (läs i egen takt)
Pris
11 995 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
När du vill se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
80 timmar (läs i egen takt)
Pris
11 995 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
När du vill se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 11 995 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

Grundläggande programmering

Lär dig grundläggande programmering

I denna kursen kommer du få lära dig grunderna som krävs för att kunna utveckla spel, webbsidor eller appar. Vi går igenom C#, som bland annat används i Spelmotorn Unity, men också html, css och Javascript, som används för att bygga webbsidor.

När du är klar med kursen kommer du kunna grunderna som krävs för att bygga enkla webbapplikationer och kan enkelt utbilda dig vidare genom exempelvis praktik eller eget arbete.

Skicka en intresseanmälan och få första lektionen gratis

Målgrupp

Har du intresse av en karriär inom spel- webb. eller app-utveckling? Då är denna kursen för dig! Kursen riktar sig till de som har intresse av att lära sig programmering eller vill testa om programmering är någonting för dem.

Omställningsstudiestödet

För dig som är berättigad till omställningsstudiestöd:

Denna kursen är lämplig för dig som antingen vill kompetensutveckla dig eller kompetensförflytta dig. Du kan efter slutförande av denna kurs läsa ytterligare kurser eller använda kunskapen och färdigheterna du erhåller för att byta arbete eller utveckla din befintliga arbetsroll.

Är du intresserad av att gå kurserna inom ramarna för omställning prata med din handläggare.

Kursintyg

Diplom efter genomförd utbildning. Diplomering ställer inga krav på inlämning av övningsuppgifter, instuderingsfrågor eller prov. Certifikat efter genomförd utbildning och godkänt arbetsprov.

Fortsatta studier

När ni gjort klart utbildningen kommer ni ha alla kunskaper som krävs för att bygga enkla webbapplikationer. 

Efter genomförd utbildning kommer du få ökad kunskap om och även kunna praktisera:

Grundläggande programmering i C#

 • Variabler
 • If-satser
 • Villkor
 • Loopar
 • Input & Output
 • Kodstruktur & kommentare

Grundläggande webbutveckling

 • HTML
 • CSS
 • Javascript

Fördjupning i programmering i C#

 • Funktioner
 • Objekt & klasser
 • Listor
 • Felsökning & debugging
 • Felhantering

Webbutveckling med C#

 • Projekttypen MVC
 • Kombinera HTML, CSS & Javascript

  Databaser

  • MongoDB
  • Spara, hämta, och visa data från användare

   Upplägg

   1 termin deltid/ 80 studietimmar. Du bestämmer själv din studietakt och hur du vill lägga upp dina studier som passar dig bäst. Studietiden kan variera från person till person men räkna med cirka 80 studietimmar för att slutföra de drygt 100 moment som utbildningen består av. Det finns inga hålltider eller deadlines så du kan enkelt kombinera dina studier med heltidsjobb eller föräldrarledighet.

   Teori kombinerat med praktiska inslag

   Utbildningen är fördelad på 10 lektioner som täcker de mest centrala delarna av grundläggande programmering och webbutveckling. Tanken är att videoavsnitten varvas med praktiska uppgifter efter varje avsnitt. Videoavsnitten är tänkt som en röd tråd som leder dig genom alla tio lektionerna.

   Under utbildningen kommer du att få en mängd praktiska uppgifter som du behöver göra för att befästa kunskapen som du tar till dig från avsnitten. Utan att göra dessa kommer inte kunskapen fastna.

   Rätt dator för kursen

   Apple har nyligen introducerat en ny generation av Mac-datorer som använder sina egna M1 och M2 chips istället för de traditionella Intel-processorer som tidigare användes. Tyvärr är det inte möjligt att genomföra denna kurs på en Mac-dator med M1 eller M2 chip. Anledningen till detta är att kursen kräver vissa mjukvaror som för närvarande inte är kompatibla med dessa chip. Vi rekommenderar att använda en dator med en Intel- eller AMD-processor för att genomföra kursen. Vi vill gärna att våra elever har en sömlös och smidig upplevelse under hela kursen, och därför är det viktigt att använda en dator som uppfyller alla våra hårdvarukrav. Kursen kräver en dator med Windows för att kunna genomföra alla moment. Om du har några frågor eller behöver hjälp med att hitta rätt dator för att genomföra kursen, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

   Kostnader

   Denna utbildning är inte CSN-berättigad.

   Kursavgiften för Programmerare - Grundläggande programmering är 9 950 kr inkl. moms (7 960 kr exkl moms).

   Betalning sker med kort eller mot faktura och det finns även möjlighet att dela upp betalningen på upp till 12 månader räntefritt eller upp till 24 månader (ränta tillkommer). Detta görs via vår partner SVEA ekonomi. 

   Ångerrätt 14 dagar gäller. Företag kan välja att betala med kort eller mot faktura.

   Kursledare

   Linus Rudbeck

   Linus har studerat IT-säkerhet, och programmering i tre år och läst fyra år mjukvaruutveckling på Högskolan. Linus jobbar med programmering och utbildning på heltid och har grundat Distansakademin-

   Linus har jobbat som utvecklare och levererat projekt direkt till kunder, men även jobbat som konsult och suttit på kundens kontor, varit en del av deras team, och utvecklat deras projekt.

   Idag jobbar Linus främst med utbildning och brinner verkligen för att lära ut programmering.

   linus distansakademin

   Intresseanmälan

   Intresseanmälan

   Intresserad av Certifierad programmerare - Grundläggande programmering och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

   reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

   Recensioner

   Snittbetyg: 4,8

   Baseras på 17 recensioner
   Skriv en recension
   5/5
   Samuel
   15 dec 2023

   Lugn och metodisk genomgång av kursledaren.

   5/5
   Stefan
   30 okt 2023
   Distansakademin

   Bra upplägg, man kan gå tillbaka om man inte fattar allt och det är en lagom takt. Eftersom jag bara har utvecklat desktop applikationer i VB.NET så har denna kursen utvecklat ...

   Visa hela
   5/5
   Kevin
   15 sep 2023

   Tydliga genomgångar