Visa kurser.se som: Mobil

Plocka Svamp

Åsa folkhögskola
Kursinformation
Katrineholm
5 dagar
3 880 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig plocka svamp i Katrineholm

Kursen för dig som vill lära dig fler arter än kantareller.

Kursen är uppdelad i både praktiska och teoretiska moment. Vi kommer att gå igenom svamparnas uppbyggnad, skillnaderna mellan soppar, skivlingar, skålsvampar med mera.

I samband med varje teoretiskt moment går vi tillsammans ut i fält där vi på plats lär oss att skilja matsvamp från icke matsvamp. Kursen är riktad till dig som inte kan mycket om svamp men gärna vill lära dig mer, eller dig som plockar flera arter, men vill lära dig ännu fler.

Efter genomförd kurs kommer du med trygghet att kunna plocka och korrekt artbestämma mellan 20-30 av våra vanligaste matsvampar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen för dig som vill lära dig fler arter än kantareller.

Kursledare

Aleks Tudzarovskiär amatörmykolog och administratör för nordens största facebookgrupp med svampinriktning, Svamp-klapp. Aleks har sedan flera år både plockat matsvamp, svamp ur ett vetenskapligt perspektiv. Aleks och Patrick driver tillsammans “Svamp för alla” som erbjuder svampkurser för såväl nybörjare som mer avancerade svampplockare.

Patrick Björckär amatörmykolog och grundare av nordens största facebookgrupp med svampinriktning, Svamp-klapp. Patrick är en van matsvampsplockare med erfarenhet sedan barnsben av nordisk funga.  Patrick driver tillsammans med Aleks “Svamp för alla” som erbjuder svampkurser för såväl nybörjare som mer avancerade svampplockare.

Kostnader

3 880 kronor, i priset ingår alla måltider samt boende i dubbelrum.

Ordnar du eget boende blir kostnaden 3 080 kronor.

Enkelrum kan bokas i mån av tillgång och mot ett tillägg på 200 kr/natt.

Om du önskar boende natten innan kursstart och/eller natten efter kursslut (så kallad "extranatt") kostar det 250 kr/natt.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Plocka Svamp.

Åsa folkhögskola

Åsa folkhögskola, sommarkurser

På sommaren är Åsa folkhögskola en mötesplats av ett annorlunda slag. Då finns det tid att lära sig något nytt eller fördjupa sig i någonting man redan kan. På dagarna ägnar du dig åt just din kurs. På kvällarna finns...


Läs mer och visa alla kurser med Åsa folkhögskola

Kontaktuppgifter till Åsa folkhögskola

Åsa folkhögskola

Åsa folkhögskola
640 24 Sköldinge

Tel: 0157-695 00

Recensioner
Bli den första att recensera Plocka Svamp!