Visa kurser.se som: Mobil

Nyhet! Ojämlikheten (distans)

ABF Stockholm
Kursinformation
Distans
8 dagar
2021-09-09
450 SEK

Info om Nyhet! Ojämlikheten (distans)

LO:s jämlikhetsutredning i det lilla formatet

Poddserien Ojämlikheten bygger på LO:s stora jämlikhetsutredning. En lång rad underlagsrapporter och den drygt 200 sidor långa slutrapporten har komprimerats till åtta korta poddavsnitt. Syftet med Ojämlikheten är att fördjupa kunskaperna men också så frön till förändring. Kanske är du politiskt eller fackligt engagerad? I denna studiecirkel tar vi upp hur du i din förening, fackklubb eller ditt kompisgäng kan hjälpa till för att göra Sverige mer jämlikt.

Om jämlikhetsutredningen
På 1980-talet var Sverige ett av världens mest jämlika länder. Idag har vi de snabbast växande klyftorna i västvärlden. Det är bakgrunden till att LO:s kongress beslutade att tillsätta Jämlikhetsutredningen. Syftet var att beskriva ojämlikhetens framväxt och följder, förstå vad det är som driver den och att ta fram förslag på hur jämlikheten kan öka. Utredningen har tagit fram en lång rad underlagsrapporter, två program med konkreta förslag, en slutrapport och poddserien Ojämlikheten.

Upplägg
Cirkeln är på 16 studietimmar: 8 träffar à 2 studietimmar varje vecka.

Kursmaterial/Litteratur
Denna cirkel baseras på LO:s poddserie Ojämlikheten.

Distans
Det här är en distanskurs som genomförs via Teams på kursens fasta tider. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.  Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Denna cirkel leds av Ardalan Ghareh Chaie.

Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nyhet! Ojämlikheten (distans)!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Nyhet! Ojämlikheten (distans), fyll i följande uppgifter: