Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-20 av 71 träffar

Mer om keramik i Göteborg

Att gĂ„ en kurs i keramik Ă€r en populĂ€r fritidssysselsĂ€ttning och lockar mĂ€nniskor i olika Ă„ldrar. Redan nĂ€r vi var barn introduceras vi till lera och mĂ„nga barn Ă€lskar att forma den fascinerande massan. Att vara kreativ med lera Ă€r nĂ„got som ger lugn och harmoni och det Ă€r dessutom ett stort plus att man kan skapa saker man sedan kan fĂ„ anvĂ€ndning för. Även i senare delen av livet kan lera vara en aktivitet pĂ„ exempelvis pensionĂ€rstrĂ€ffar. En keramikkurs tillĂ„ter dig att slĂ€ppa vardagen för en stund och bara fokusera pĂ„ att skapa nĂ„got av leran. Vissa upplever det som nĂ€stintill meditativt och nĂ„got som ökar vĂ€lmĂ„endet. 

HĂ€r har vi samlat kurser i keramik som finns i Göteborg. Vissa kurser har fokus pĂ„ keramik i stort medan andra prioriterar exempelvis drejning. Oavsett vilket sĂ„ Ă€r det en vĂ€l vĂ€rd investering för att fĂ„ komma ner i varv och öka din kreativitet. NĂ€r du hittat en keramikkurs du Ă€r intresserad av kan du enkelt göra en intresseanmĂ€lan. 

Keramikkurs

En keramikkurs kan gÄ igenom flera olika bearbetningsmetoder. Keramik betyder lergodstillverkning och omfattar bÄde tegelbrÀnning och porslinstillverkning. De vanligaste metoderna som kan innefattas pÄ en keramikkurs Àr:

  • Drejning
  • Gjutning
  • Tumning
  • Skulptering
  • Friform

SĂ„ frĂ„gan Ă€r om du föredrar en snurrande lerklump som magiskt formas efter dina hĂ€nders smĂ„ rörelser eller om du hellre knĂ„dar med hĂ€nderna? Eller föredrar du att skapa vackra fĂ€rger med glasyr? Oavsett vilket sĂ„ finns kursen för dig. Det finns nybörjarkurser för dig som aldrig hanterat lera pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet tidigare. SjĂ€lvklart erbjuds Ă€ven kurser för dig som Ă€r mer erfaren men vill skapa mer avancerade saker och testa nya tekniker. Handledningen anpassas till din nivĂ„ och du kan sjĂ€lv vĂ€lja om du vill gĂ„ en endagskurs eller vid flera tillfĂ€llen. 

Att skapa med lera

NÀr leran Àr brÀnd sÄ Àr keramik ett relativt hÄllbart material. Keramiska föremÄl som hittats genom arkeologiska utgrÀvningar Àr en viktig del i vÄr historia och har lÀrt oss mycket om det förflutna. SÄ kanske kan du skapa nÄgot historiskt som kan leva vidare?

Under en keramikkurs kan du till exempel skapa vaser, skulpturer eller krukor. Kanske vill du göra din egen tekopp som du kan njuta av i soffan pÄ kvÀllskvisten? Eller skapa nÄgot vackert som du vill ge bort till nÄgon du tycker om? Möjligheterna Àr oÀndliga.

JÀmför kurser