Visar 1-20 av 90 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 90 träffar
1
2
3
4
5

Mer om keramik i Göteborg

Att gå en kurs i keramik är en populär fritidssysselsättning och lockar människor i olika åldrar. Redan när vi var barn introduceras vi till lera och många barn älskar att forma den fascinerande massan. Att vara kreativ med lera är något som ger lugn och harmoni och det är dessutom ett stort plus att man kan skapa saker man sedan kan få användning för. Även i senare delen av livet kan lera vara en aktivitet på exempelvis pensionärsträffar. En keramikkurs tillåter dig att släppa vardagen för en stund och bara fokusera på att skapa något av leran. Vissa upplever det som nästintill meditativt och något som ökar välmåendet. 

Här har vi samlat kurser i keramik som finns i Göteborg. Vissa kurser har fokus på keramik i stort medan andra prioriterar exempelvis drejning. Oavsett vilket så är det en väl värd investering för att få komma ner i varv och öka din kreativitet. När du hittat en keramikkurs du är intresserad av kan du enkelt göra en intresseanmälan. 

Keramikkurs

En keramikkurs kan gå igenom flera olika bearbetningsmetoder. Keramik betyder lergodstillverkning och omfattar både tegelbränning och porslinstillverkning. De vanligaste metoderna som kan innefattas på en keramikkurs är:

  • Drejning
  • Gjutning
  • Tumning
  • Skulptering
  • Friform

Så frågan är om du föredrar en snurrande lerklump som magiskt formas efter dina händers små rörelser eller om du hellre knådar med händerna? Eller föredrar du att skapa vackra färger med glasyr? Oavsett vilket så finns kursen för dig. Det finns nybörjarkurser för dig som aldrig hanterat lera på det här sättet tidigare. Självklart erbjuds även kurser för dig som är mer erfaren men vill skapa mer avancerade saker och testa nya tekniker. Handledningen anpassas till din nivå och du kan själv välja om du vill gå en endagskurs eller vid flera tillfällen. 

Att skapa med lera

När leran är bränd så är keramik ett relativt hållbart material. Keramiska föremål som hittats genom arkeologiska utgrävningar är en viktig del i vår historia och har lärt oss mycket om det förflutna. Så kanske kan du skapa något historiskt som kan leva vidare?

Under en keramikkurs kan du till exempel skapa vaser, skulpturer eller krukor. Kanske vill du göra din egen tekopp som du kan njuta av i soffan på kvällskvisten? Eller skapa något vackert som du vill ge bort till någon du tycker om? Möjligheterna är oändliga.

Jämför kurser