Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-20 av 102 träffar

Mer om danskurser i Örebro

Upplev gemenskapen och rytmen med svÀngiga danskurser. HÀr hittar du allt ifrÄn kurser i pardans till moderna singeldanser. Varför inte bjuda med din partner eller kollega pÄ en kurs i bugg, prova pÄ lindy hop eller göra akrobatiska rörelser i breakdance? Att gÄ en danskurs Àr ett perfekt tillfÀlle att trÀffa nya mÀnniskor som delar ditt intresse för dans. Det finns olika nivÄer pÄ danskurser för dig som antingen vill prova nÄgot nytt eller dig som kÀnner dig redo för en mer avancerad nivÄ. Du kan lÀsa mer om olika svÄrighetsgrader under respektive kurs.

AnvĂ€nd gĂ€rna söktjĂ€nsten för att hitta en danskurs som passar dig. Danskurserna Ă€r kategoriserade efter olika dansstilar som gör att du kan filtrera sökresultatet efter ditt intresse. HĂ€r nedan berĂ€ttar vi lite mer om de olika danskurserna som finns i Örebro.

Barndans
Det finns en mÀngd olika kurser inom barndans. De Àr anpassade efter olika Äldrar och danstyper. Att gÄ en danskurs Àr ett utmÀrkt tillfÀlle för ditt barn att lÀra sig röra till musik, samspela med en eller flera andra barn samt hitta glÀdjen i dans som trÀningsform. Barndans Àr lekfullt och barnen fÄr lÀra sig att uttrycka olika typer av kÀnslor med hjÀlp av dans och musik. Ofta finns det danskurser för barn frÄn 3 Är och uppÄt och nÀr barnen blir lite Àldre kan kursen övergÄ till en specifik dansstil och mer avancerad nivÄ. Det kan ocksÄ finnas möjlighet att vara med pÄ danslÀger.

Disco
Disco Àr en dansstil som har sina rötter i 70-talet dÄ det dansades mycket pÄ diskotek. Senare har detta utvecklats till en egen genre inom dans och Àr numera en populÀr tÀvlingsdans i Sverige. Denna dans stÀller krav pÄ teknik, vighet och styrka. Disco förknippas ofta med mycket armrörelser, glitter, paljetter och glada fÀrger. Och högt tempo förstÄs!

Pardans
Att dansa med en partner Àr bÄde roligt och utvecklande. Ni lÀr er att samspela och öva in en koreografi. Pardans kan utövas som en sÀllskapsdans men Àven i tÀvlingssammanhang eller bara som motion och rörelseglÀdje. Inom pardans finns en rad olika danser, exempelvis bugg, lindy hop, foxtrot, tango och vals. Tempo och svÄrighetsgrad varierar sÄklart mellan olika danser och kursens nivÄ.

Linedance
I linedance dansar du inte med en partner utan alla som Ă€r med dansar pĂ„ en rad – dĂ€rav namnet linedance. Det rĂ„der delade meningar hur dansen uppkom, antingen i gruvorna eller kanske under skördefester. I början var det mer ett sĂ€tt att röra sig i pauser för att hĂ„lla igĂ„ng kroppen men numera Ă€r det en dansstil och ett trevligt sĂ€tt att umgĂ„s. Linedancen har inspirerats av en mĂ€ngd olika dansstilar. Förr dansade man alltid till countrymusik men numera gĂ„r det att dansa till i princip vilken musik som helst.

Orientalisk dans
Orientalisk dans anses vara vĂ€rldens Ă€ldsta dansform och hĂ€rstammar frĂ„n Mellanöstern och Nordafrikanska lĂ€nder. Orientalisk magdans har blivit alltmer populĂ€rt senaste Ă„ren och du hittar kurser inom detta i Örebro. Magdansen bestĂ„r bland annat av höftĂ„ttor dĂ€r man rör höften i form av en Ă„tta, antingen horisontellt eller vertikalt.

JÀmför kurser
Bliss Dance Academy
Sveriges största dansskola för 7-12-åringar

Bliss Dance Academy har de senaste Ären blivit landets största dansskola för 7-12-Äringar. Bliss danskurser finns idag pÄ över 60 orter i Sverige. Vi har tittat pÄ vad som gjort dansskolan sÄ populÀr.

LĂ€s mer