Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar

Mer om danskurser i Örebro

Upplev gemenskapen och rytmen med svängiga danskurser. Här hittar du allt ifrån kurser i pardans till moderna singeldanser. Varför inte bjuda med din partner eller kollega på en kurs i bugg, prova på lindy hop eller göra akrobatiska rörelser i breakdance? Att gå en danskurs är ett perfekt tillfälle att träffa nya människor som delar ditt intresse för dans. Det finns olika nivåer på danskurser för dig som antingen vill prova något nytt eller dig som känner dig redo för en mer avancerad nivå. Du kan läsa mer om olika svårighetsgrader under respektive kurs.

Använd gärna söktjänsten för att hitta en danskurs som passar dig. Danskurserna är kategoriserade efter olika dansstilar som gör att du kan filtrera sökresultatet efter ditt intresse. Här nedan berättar vi lite mer om de olika danskurserna som finns i Örebro.

Barndans
Det finns en mängd olika kurser inom barndans. De är anpassade efter olika åldrar och danstyper. Att gå en danskurs är ett utmärkt tillfälle för ditt barn att lära sig röra till musik, samspela med en eller flera andra barn samt hitta glädjen i dans som träningsform. Barndans är lekfullt och barnen får lära sig att uttrycka olika typer av känslor med hjälp av dans och musik. Ofta finns det danskurser för barn från 3 år och uppåt och när barnen blir lite äldre kan kursen övergå till en specifik dansstil och mer avancerad nivå. Det kan också finnas möjlighet att vara med på dansläger.

Disco
Disco är en dansstil som har sina rötter i 70-talet då det dansades mycket på diskotek. Senare har detta utvecklats till en egen genre inom dans och är numera en populär tävlingsdans i Sverige. Denna dans ställer krav på teknik, vighet och styrka. Disco förknippas ofta med mycket armrörelser, glitter, paljetter och glada färger. Och högt tempo förstås!

Pardans
Att dansa med en partner är både roligt och utvecklande. Ni lär er att samspela och öva in en koreografi. Pardans kan utövas som en sällskapsdans men även i tävlingssammanhang eller bara som motion och rörelseglädje. Inom pardans finns en rad olika danser, exempelvis bugg, lindy hop, foxtrot, tango och vals. Tempo och svårighetsgrad varierar såklart mellan olika danser och kursens nivå.

Linedance
I linedance dansar du inte med en partner utan alla som är med dansar på en rad – därav namnet linedance. Det råder delade meningar hur dansen uppkom, antingen i gruvorna eller kanske under skördefester. I början var det mer ett sätt att röra sig i pauser för att hålla igång kroppen men numera är det en dansstil och ett trevligt sätt att umgås. Linedancen har inspirerats av en mängd olika dansstilar. Förr dansade man alltid till countrymusik men numera går det att dansa till i princip vilken musik som helst.

Orientalisk dans
Orientalisk dans anses vara världens äldsta dansform och härstammar från Mellanöstern och Nordafrikanska länder. Orientalisk magdans har blivit alltmer populärt senaste åren och du hittar kurser inom detta i Örebro. Magdansen består bland annat av höftåttor där man rör höften i form av en åtta, antingen horisontellt eller vertikalt.

Jämför kurser
Bliss Dance Academy
Sveriges största dansskola för 7-12-åringar

Bliss Dance Academy har de senaste åren blivit landets största dansskola för 7-12-åringar. Bliss danskurser finns idag på över 60 orter i Sverige. Vi har tittat på vad som gjort dansskolan så populär.

Läs mer