Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Amningskurs

För dig som nybliven förälder

Att amma Àr inte alltid det lÀttaste för nyblivna förÀldrar. Under en amningskurs fÄr du tips, rÄd och stöd för hur du ska hitta rÀtt teknik, som passar dig och ditt barn. Hitta en amningskurs hÀr.
Visar 1-1 av 1 träffar
 

Ökad chans för lyckad amning – gĂ„ en amningskurs

För dig som Ă€r eller eller ska bli förĂ€lder finns det förhoppningsvis mĂ„nga stunder av glĂ€dje att se fram emot. Första skrattet, första stegen och det första ordet. Men visst Ă€r det minst lika vanligt att stöta pĂ„ orosmoment i “babybubblan”. Att amma kan vara ett sĂ„dant orosmoment. Amning Ă€r ett vanligt sĂ€tt att mata sitt nyfödda barn dĂ„ det kan ge bĂ„de nĂ€rhet och trygghet för barnet. Förutom nĂ€rhet och trygghet kommer amning Ă€ven med mĂ„nga hĂ€lsofördelar, bĂ„de för mamman och för barnet. Men att amma Ă€r inte alltid det lĂ€ttaste eller mest sjĂ€lvklara för alla nyblivna förĂ€ldrar. Det Ă€r vanligt att kĂ€nna oro inför amning och det kan Ă€ven kĂ€nnas ovant och osĂ€kert att amma i början, men om du vill fĂ„ till amningen finns det stöd och hjĂ€lp att fĂ„. 

Öka tryggheten – hitta en amningskurs som passar dig

För dig som Ă€r pĂ„vĂ€g in i förĂ€ldraskapet eller för dig som just blivit förĂ€lder finns det mĂ„nga olika kurser att gĂ„. Kanske kĂ€nner du dig spĂ€nd inför att fĂ„ börja amma och knyta band med ditt barn, eller sĂ„ vĂ€cker tanken pĂ„ amning mest bara oro och funderingar. Oavsett hur du kĂ€nner kan en amningskurs ge dig trygghet inför din amning. Forskning visar att kunskap om amning ökar chanserna för att fĂ„ en bra start. 

Amningskurser gĂ„r oftast att göra online dĂ€r du sjĂ€lv kan vĂ€lja nĂ€r det passar dig att genomföra kursen. Ibland kan Ă€ven en amningskurs vara en del av en mer omfattande kurs dĂ€r flera delar av graviditeten och förĂ€ldraskapet behandlas, men Ă€ven dessa kurser gĂ„r oftast att genomföra helt pĂ„ distans. Att kunna fĂ„ stöd frĂ„n nĂ€rstĂ„ende kan vara viktigt för en lyckad amning. Att gĂ„ en amningskurs online innebĂ€r att du kan bjuda in en nĂ€rstĂ„ende eller din partner för att ta del av kursen tillsammans med dig. 

Det hÀr kan du lÀra dig under en amningskurs

Amningskurser utförs oftast av barnmorskor men i större, mer omfattande kurser kan Ă€ven lĂ€kare, fysioterapeuter och sexologer hĂ„lla i enskilda avsnitt för att hjĂ€lpa dig med flera olika delar av din graviditet. 

Hitta andra kurser för gravida hÀr

I en amningskurs kan du bland annat lĂ€ra dig om och fĂ„ stöd inom: 

  • Bröstets anatomi
  • Amningens hĂ€lsofördelar
  • Hur du ammar första gĂ„ngen 
  • Amningssignaler
  • Hur du lĂ€gger till barnet
  • Olika stĂ€llningar för amning 
  • Hur ofta du bör amma
  • Vanliga problem vid amning 
  • Övriga hjĂ€lpmedel 

JÀmför kurser