Amningskurs

För dig som nybliven förälder. Att amma är inte alltid det lättaste för nyblivna föräldrar. Under en amningskurs får du tips, råd och stöd för hur du ska hitta rätt teknik, som passar dig och ditt barn. Hitta en amningskurs här.
Filtrera efter
Kategori
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar
Annonser

Ökad chans för lyckad amning – gå en amningskurs

För dig som är eller eller ska bli förälder finns det förhoppningsvis många stunder av glädje att se fram emot. Första skrattet, första stegen och det första ordet. Men visst är det minst lika vanligt att stöta på orosmoment i “babybubblan”. Att amma kan vara ett sådant orosmoment. Amning är ett vanligt sätt att mata sitt nyfödda barn då det kan ge både närhet och trygghet för barnet. Förutom närhet och trygghet kommer amning även med många hälsofördelar, både för mamman och för barnet. Men att amma är inte alltid det lättaste eller mest självklara för alla nyblivna föräldrar. Det är vanligt att känna oro inför amning och det kan även kännas ovant och osäkert att amma i början, men om du vill få till amningen finns det stöd och hjälp att få. 

Öka tryggheten – hitta en amningskurs som passar dig

För dig som är påväg in i föräldraskapet eller för dig som just blivit förälder finns det många olika kurser att gå. Kanske känner du dig spänd inför att få börja amma och knyta band med ditt barn, eller så väcker tanken på amning mest bara oro och funderingar. Oavsett hur du känner kan en amningskurs ge dig trygghet inför din amning. Forskning visar att kunskap om amning ökar chanserna för att få en bra start. 

Amningskurser går oftast att göra online där du själv kan välja när det passar dig att genomföra kursen. Ibland kan även en amningskurs vara en del av en mer omfattande kurs där flera delar av graviditeten och föräldraskapet behandlas, men även dessa kurser går oftast att genomföra helt på distans. Att kunna få stöd från närstående kan vara viktigt för en lyckad amning. Att gå en amningskurs online innebär att du kan bjuda in en närstående eller din partner för att ta del av kursen tillsammans med dig. 

Det här kan du lära dig under en amningskurs

Amningskurser utförs oftast av barnmorskor men i större, mer omfattande kurser kan även läkare, fysioterapeuter och sexologer hålla i enskilda avsnitt för att hjälpa dig med flera olika delar av din graviditet. 

Hitta andra kurser för gravida här

I en amningskurs kan du bland annat lära dig om och få stöd inom: 

  • Bröstets anatomi
  • Amningens hälsofördelar
  • Hur du ammar första gången 
  • Amningssignaler
  • Hur du lägger till barnet
  • Olika ställningar för amning 
  • Hur ofta du bör amma
  • Vanliga problem vid amning 
  • Övriga hjälpmedel