Photoshop vs. Photoshop Elements? - Forum

2014-03-05 13:12   Karin

Det finns kurser i både Photoshop och sen också Photoshop elements, vad är det för skillnad? vilken är bäst att gå?


RE: Photoshop vs. Photoshop Elements?
2014-03-05 13:23   Camilla Svensson

Hej Karin

Det finns flera skillnader mellan Photoshop och Photoshop Elements men den grundläggande skillnaden är att Elements är enklare att använda och har inte lika avancerade funktioner som Photoshop.

Photoshop är dyrare och passar de som arbetar med grafisk design eller bildredigering på en professionell nivå. Programmet tar också ganska lång tid att lära sig om du ska bli riktigt bra på det.

Photoshop Elements är ett program där du enkelt kan organisera, redigera och dela dina bilder. När du redigerar dina bilder kan du välja vilken nivå du vill lägga redigeringen på. Då anpassas funktionerna efter om du är nybörjare, medel eller expert.

I Elements kan du organisera dina bilder och tagga dem med olika sökord så att du senare kan hitta bilder inom samma kategori.

För den som är hobbyfotograf och vill redigera dina privata bilder fungerar Photoshop Elements utmärkt men om du ska jobba med att redigera foton kan det vara värt att investera i hela Photoshopprogrammet och dessutom gå en kurs eller två så att du kan använda programmet fullt ut. Kurser i båda photoshopprogrammen hittar du här.

Hoppas att det känns klarare nu!

Vänligen,
Camilla 


RE: Photoshop vs. Photoshop Elements?
2014-03-05 13:30   Karin

OK! Tack för info, kör elements då


Hitta kurser inom kategorin:
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.