03 maj 2019

Topp 5 – det här vill svenskarna utbilda sig till

Antalet utbildningssökande på nätet har ökat med åtta procent under 2018, jämfört med föregående år. Totalt gjordes 20 miljoner sökningar på utbildningar och kurser visar de sammanställda siffrorna från utbildning.se, studentum.se, gymnasium.se och kurser.se. Siterna är en del av Educations Media Group, EMG, som i mars släppte sina årliga rapporter med statistik om svenskarnas sökbeteenden på utbildningsmarknaden.

Antalet utbildningssökande ökar år efter år. Oavsett om det gäller gymnasial eller eftergymnasial utbildning, kompetensutveckling eller fritidskurser vill människor ständigt utvecklas visar EMG:s besökssiffror. Under 2018 ökade antalet utbildningssökande med åtta procent.

– Det är jättekul att se den här ökningen! Med över 30 miljoner användare på alla EMG:s siter varje år och två miljoner medlemmar sitter vi på stora mängder data, vilket är värdefullt för oss. För oss är det avgörande att förstå våra användare och deras sökbeteenden så att vi hela tiden kan jobba för att förbättra våra tjänster och för att hjälpa våra skolor att förstå sina kunder, säger VD:n Fredrik Söderlindh.

Utbildning ökar mest bland yrkesverksamma

Under 2018 har antalet utbildningssökande på utbildning.se, Sveriges största söktjänst för kompetensutveckling, ökat med 30 procent. I topp ligger utbildningar inom ledarskap, MBA – Master of Science in Business Administration, hälsa, bygg och psykoterapi.

Madeleine Lindahl, kommunikationschef på utbildning.se, kommenterar trafikökningen:

– Vi börjar omvärdera vår syn på kompetens. Det är inte längre något statiskt man erhåller en gång, utan idag värdesätter vi snarare kontinuerlig vidareutbildning. För att klara framtidens kompetensförsörjning kommer vi att behöva vidareutbilda oss under hela livet. Vi bör ständigt vara öppna för att lära oss nya saker för att hänga med och förbli fortsatt attraktiva på arbetsmarknaden.

Topp 5 mest sökta utbildningarna på utbildning.se 2018:

  1. Socialpedagog
  2. Executive MBA Program - Deltid
  3. Medicinsk fotvård
  4. Grundläggande psykoterapiutbildning
  5. Allmän elbehörighet

Topp 5 kategorier på EMG:s svenska siter

Från gymnasiet till fritidskurserna

gymnasium.se

Naturvetenskap

Stylist

Beteendevetenskap

Ekonomi

Juridik

studentum.se

Vård / Omsorg

Ekonomi

Undervisning / Pedagogik

Beteendevetenskap

Data / IT

utbildning.se

Teknik

Vård

Ledarskap

IT - Avancerad

Juridik

kurser.se

Dans

Hantverk

Målarkurser

Musik och Sång

Språk

Om EMG – Educations Media Group:

EMG är idag marknadsledande inom utbildningsmarknadsföring och driver världens största söktjänster för utbildning. EMG samarbetar med 4 000 utbildningsleverantörer i 40 länder och hjälper 3 miljoner studenter att hitta rätt utbildning för sina behov bland de 50 000 program som finns tillgängliga varje månad.

Senast uppdaterad: 03 maj 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-08-29

Allmänna villkor – Keystone Education Group AB

Vi är ett företag som hjälper människor och företag att hitta rätt utbildning för sina behov via onlinetjänster, konferenser, skolbesök, utställningar, kataloger och marknadsföring. Tjänsten är kostnadsfri för dig som användare och fungerar på alla vanliga digitala enheter, till exempel dator, telefon och surfplatta. När du har registrerat dig som användare får du tillgång våra digitala söktjänste ...
EMG
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-12

EMG utnämns till MästarGasell 2019 av Dagens Industri

Educations Media Group, EMG, utnämns till MästarGasell 2019 av Dagens Industri. DI Gasell firar 20 år och delar ut det prestigefyllda priset till svenska företag som fått minst tre Gasell-utmärkelser genom åren.

EMG
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-06

Educations Media Group förvärvar Blueberry och ökar fokuset på utlandsstudier

Educations Media Group (EMG), marknadsledande på utbildningsförmedling genom digitala plattformar, har förvärvat Blueberry, Sveriges största agent för utlandsstudier. EMG ökar därmed fokuset på utlandsstudier.

EMG
Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.