Visa kurser.se som: Mobil

Branschnyheter

Branschnyheter och marknadsföringstips

Om du är kursarrangör eller jobbar med att marknadsföra större studieförbunds kursutbud har du säkert ställt dig frågan – hur når jag nya kursdeltagare?

Vi tror på transparens och delar gärna med oss av våra insikter och lärdomar för att hjälpa dig sticka ut ur mängden och hitta fler kursdeltagare. Här hittar du artiklar om allt från hur du skapar smarta marknadsföringskampanjer och skriver för webben till förändrade användarmönster på nätet och vanliga frågor och svar från kursarrangörer.

Senaste artiklarna:

Senast uppdaterad: 07 jun 2018
Senast uppdaterad: 2019-05-03

Topp 5 – det här vill svenskarna utbilda sig till

Antalet utbildningssökande på nätet har ökat med åtta procent under 2018, jämfört med föregående år. Totalt gjordes 20 miljoner sökningar på utbildningar och kurser visar de sammanställda siffrorna från utbildning.se, studentum.se, gymnasium.se och kurser.se – här är de populäraste utbildningsområdena.

EMG
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-12

EMG utnämns till MästarGasell 2019 av Dagens Industri

Educations Media Group, EMG, utnämns till MästarGasell 2019 av Dagens Industri. DI Gasell firar 20 år och delar ut det prestigefyllda priset till svenska företag som fått minst tre Gasell-utmärkelser genom åren.

EMG
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-19

Barometern 2019 – Läs eller ladda ner ditt exemplar här

2019 års Barometer med statistik, inspiration och trendspaningar som hjälper dig som kursarrangör att lyckas med din marknadsföring och nå nya kursdeltagare. Du får läsa om hur du marknadsför dina kurser, tar hand om dina leads och möter dina kursdeltagare på rätt ställe i köpresan.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-06-07

Tutorials - Konkurrent eller ett nytt format att använda?

Vilka är framtidens kursdeltagare? Vi talar mycket om hur vi ska nå nya och gamla kursdeltagare idag, men funderar sällan över hur beteendet kommer se ut framöver. Här dyker vi därför ner och tittar lite extra på hur framtidens kursdeltagare kan komma att se ut. Del 3 av 3.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-06-05

En ny typ av lärande med MOOC och Flipped Classroom

Vilka är framtidens kursdeltagare? Vi talar mycket om hur vi ska nå nya och gamla kursdeltagare idag, men funderar sällan över hur beteendet kommer se ut framöver. Här dyker vi därför ner och tittar lite extra på hur framtidens kursdeltagare kan komma att se ut. Del 2 av 3.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-06-05

Generation Z – The Now Generation

Vilka är framtidens kursdeltagare? Vi talar mycket om hur vi ska nå nya och gamla kursdeltagare idag, men funderar sällan över hur beteendet kommer se ut framöver. Här dyker vi därför ner och tittar lite extra på hur framtidens kursdeltagare kan komma att se ut. Del 1 av 3.

Läs mer