Släktforskning Nybörjare Lilla Edet

SV Väst, i Lilla Edet
Längd
40 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 745 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
40 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 745 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Släktforskning ger dig svaren om din bakgrund, hisnande levnadsskildringar och förståelse för historien. Vem är jag och var kommer jag ifrån?
Våra erfarna ledare ger dig verktygen för hur du ska kunna komma vidare i din forskning, vare sig du är nybörjare eller har släktforskat innan.

Kursinnehåll
I varje släkt finns en historia värd att berätta! I den här nybörjarkursen i släktforskning reser vi tillsammans tillbaka i tiden och tar reda på vilka våra egna förfäder var, när och var de levde, hur deras familjer såg ut och vilken status de hade i samhället.

Vi börjar från grunden, så du behöver inga förkunskaper i släktforskning. Vi kommer att gå igenom de viktigaste källorna där man kan söka sina svenska rötter; framför allt arbetar vi med kyrkböckerna. Vi lär oss också hur man dokumenterar och presenterar sina resultat. Vi arbetar både teoretiskt och via olika datorprogram, vilket förutsätter att du har datorvana. Vid varje kurstillfälle ägnas tid åt att deltagarna forskar i sin egen släkt. Du tar med egen dator som har webbläsaren Chrome till kursen. Chrome använder vi för att forska i ArkivDigital,.

Detta ingår i kursavgiften
Kurslitteratur och ett 13-veckors Allt-i-ett-abonnemang hos ArkivDigital, som även kan användas hemifrån, samt fika ingår i kursen.

Cirkelledare
Sven Åhlander har många års erfarenhet av släktforskning. Han är också ordföranden i Trollhättebygdens Släktforskarförening I Trollhättan

Bra att veta
Egen dator måste man ha med sig.

Anmälningsinformation
Om kursen är full, går det bra att sätta upp sig som reserv.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart. Vid sen anmälan skickar vi fakturan strax efter er anmälan.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
Trollhättebygdens Släktforskarförening

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Torsdag
Tid: 12:00-14:00
Lokal: Fuxernavägen 10

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 september, 2024

  • Kurs
  • Lilla Edet
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights