Måleri och Meditation i Ruds Ateljé - Helgkurs

SV Väst, i Bengtsfors
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 200 SEK
Nästa kurstillfälle
7 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 200 SEK
Nästa kurstillfälle
7 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Måleri och Meditation i Ruds Ateljé - Helgkurs
Kursen hålls i den stora vackra ateljén i Ruds gamla missionshus i Laxarby, i natursköna omgivningar, 10 km utanför Bengtsfors. Kursen passar både nybörjare och erfarna.
Det finns möjlighet till övernattning i huset, fredag-söndag.

Måleri och Meditation är en helgkurs där vi dyker in i måleriets värld genom meditativa metoder och övningar som fördjupar kontakten med färgen, materialen och oss själva.
Det är en kurs för andligt välbefinnande, samtidigt som det möjliggör fördjupade erfarenheter om måleriets premisser.

Deltagarna introduceras för olika verktyg och tekniker inom framförallt det abstrakta måleriet. Vi tittar på grundläggande färglära och hantering av olika typer av färger, såsom olja, tempera och akryl, samt olika underlag att måla på.

Vi varvar målandet med avslappningsövningar och enkel meditation, för att stilla sinnet och bättre landa i oss själva. De här övningarna kan också hjälpa oss att se måleriet för vad det är och inte vad vi föreställer oss att det ska vara.
Vi följer känslan och lyssnar till naturen, omkring oss och inom oss. Vi målar det vi ser och det vi inte ser men ändå upplever. Vi sätter igång och ser vart måleriet tar oss.

Cirkelledare
Lina Berglund, är konstnär med Magisterexamen i Fri Konst från Konstakademin i Trondheim. Lina arbetar med måleri, både i form av tavlor, skulpturala objekt och större rumsliga installationer. Drivkraften har alltid varit att vilja gestalta existentiella mänskliga villkor, särskilt förhållanden mellan den inre och yttre verkligheten, det osynliga och det synliga.
Som kursledare skapar Lina ett kravlöst, öppet utrymme för att deltagarna ska få uppleva glädje och inspiration till att måla. Genom hela helgen så stöttar Lina den kreativa processen utan att bedöma kursdeltagarnas arbeten. Ingenting är rätt eller fel.

Schema
Lördag och söndag kl 09:00-15:00
Ateljén öppen till kl 21 varje kväll, om man vill arbeta på egen hand.
Gemensam lunch kl 12. Te och kaffe finns att ta när man vill.

Bra att veta
Alla material och lunch samt kaffe och te ingår i kursavgiften, 2200kr.

Boende
Boende finns att hyra i samma hus (tre privata rum med delat kök och badrum) 700 kr/natt. Kontakta kursledaren Lina Berglund för mer information, 0729131623

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 4 anmälda deltagare

Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 11:00-17:00
Lokal: Rud 5

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 september, 2024

  • Kurs
  • Bengtsfors
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights