Foto - Lär känna din kamera

SV Väst, i Åmål
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 400 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 400 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Foto - Lär känna din kamera

En kurs för dig som vill utvecklas tillsammans med din digitala kamera. Sluta använda autoläget, lär dig hantera och utnyttja de inställningsmöjligheter som finns. Förutom manuella inställningar går vi också igenom bildkomposition och annat som hjälper dig att ta bättre bilder. Vi växlar mellan teori och praktik och kan komma att fota tex natur, landskap, porträtt, husdjur, norrsken, mörkerfoto och streetfoto, detta utifrån önskemål från cirkeln. Vi kommer att vara utomhus mycket och fotografera.

Kursinnehåll
I den här fotokursen kommer vi först att ta en titt på kamerans olika programsymboler och vad de betyder. Därefter kommer vi gå igenom lite grunder när det gäller övriga inställningar på kameran. Sedan tar vi klivet över till fotograferandet.
Vi kommer att fotografera och prata mycket bild, utföra uppdrag och sedan diskutera bilderna vi tagit. Vi kommer inte att gå in på studioarbete under denna kurs och inte heller efterbehandling/retusch i bildredigeringsprogram. Detta finns en annan cirkel i.

Cirkelledare Therese Ingraham
Therese Ingraham är född och uppväxt i Åmål. Som nittonåring flyttade hon till Seattle, USA och där spenderade hon de kommande elva åren. Fotointresset har funnits sedan barnsben men det var först I USA som hon började satsa professionellt. Idag har hon en liten studio i centrala Åmål där hon bor med sin man och deras tre barn. Förutom porträtt så brinner hon lite extra för landskapsfotografering, speciellt norrsken.

Studiematerial
Medtag egen digital kamera och din manual till kameran.

Bra att veta
Då vi kommer att göra utflykter så kan det vara nödvändigt att ändra veckodag eller tid, detta görs under cirkelns gång.

Anmälningsinformation
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.
Veckodag: Tisdag
Tid: 20:30-22:00
Lokal: SV, Norra Långgatan 19

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 september, 2024

  • Kurs
  • Åmål
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights