Snickeri för orädda

Längd
23 timmar på 3 tillfällen
Pris
3 100 SEK
Nästa kurstillfälle
8 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
23 timmar på 3 tillfällen
Pris
3 100 SEK
Nästa kurstillfälle
8 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Snickeri för orädda 8-10/3

Detta är en kurs för dig som anser dig kunna lite mer när det kommer till finsnickeri.
Med hjälp av våra gamla slöjdritningar från slöjdseminariets tid tillverkar du en allmogepall eller något annat liknande föremål. Vi tillverkar således ett alster efter en given ritning. Vissa avsteg gällande sammansättningsmetoder kan vi dock tillåta oss.
Moment som ingår är framtagning av ämne, kapning, riktning, planhyvling, profilering med handverktyg eller handöverfräs samt sammansättning med gradning, zinkor, kex eller liknande.

Materialkostnader tillkommer för det du tillverkar och tar med dig hem. Hur stor denna kostnad blir beror på hur mycket material du önskar använda. Kostnaden kan bli mellan 100-200 kr/deltagare. Detta betalas till kursledaren på plats.

Kursen anordnas i samarbete med Slöjd & Byggnadsvård.

Kursledare
Fabricio Gatica är en självlärd möbelsnickare som har slöjdat utan stopp sedan barnsben. Fabricio har länge arbetat som gymnasielärare på bygg- och anläggningsprogrammet och har även ett gesällbrev som målare. Fabricio fascineras av hantverk i alla dess former, från mat till slöjd, metall och textil. Hans främsta mål med kurser på Nääs är att se till att hantverkskunskaper lever vidare och att ifrågasätta massproducerade möbler av dålig kvalité.

Fika och lunch
Välkomstfika, kaffe/te samt enklare lunch ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Ta med
Arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor.
Vi har alla verktyg och maskiner som behövs för att genomföra kursen - men har du verktyg eller maskiner hemma som du gärna skulle vilja jobba med och lära känna mer är du självklart välkommen att ta med dem. Enkla hörselkåpor och skyddsglasögon finns att låna.
Det kan vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så att du kan dokumentera de olika momenten.
Om du behöver glasögon är det viktigt att ta med ex. terminalglasögonen för snickerijobb och läsglasögonen för att kunna läsa läsa ritningar.

Att tänka på
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.
Ta med en tröja om det är kallt ute.

Parkering
Kommer du med bil? Då gäller följande: Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna på Seminarieområdet - följ skyltning.
Eventuell parkering betalas av deltagaren. Du betalar i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

När, var och hur?
Datum: 8-10 november
Tid: fre 13-17, lör & sön 10-17
Kursledare: Fabricio Gatica
Avgift: 3100 kr Materialkostnad tillkommer för det du tillverkar och tar med dig hem. Hur stor denna kostnad blir beror på hur mycket material du önskar använda. Kostnaden kan bli mellan 100 och 250 kr per deltagare. Detta betalas på plats direkt till kursledaren.
Plats: Långa salen i Slöjdseminariet, Nääs

Betalar du med presentkort?
I anmälningsformuläret välj "Betala med faktura istället för Klarna" och ange ditt presentkortsnummer under "Lämna ett meddelande", så ordnar vi detta! Du kan också betala en del av kursavgiften med presentkort (exempelvis om presentkortet inte räcker till hela kursavgiften). Vi drar då av det belopp som finns kvar på ditt presentkort och fakturerar dig resterande del av kursavgiften.

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

mer info om kursen finner du här hos Slöjd & Byggnadsvård
Veckodag: Fredag,Lördag,Söndag
Tid: 14:00-18:00
Lokal: Otto Salomons Väg 16
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 november, 2024

  • Kurs
  • Floda

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Snickeri för orädda och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Göteborgsregionen Sydost
Gamla Kronvägen 62 E
43333 Partille

Studieförbundet Vuxenskolan - Göteborgsregionen Sydost

SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...

Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborgsregionen Sydost

Highlights