Nunotovning - helgkurs 8 sep

SV Göteborg, i Göteborg
Längd
7 timmar på 1 tillfällen
Pris
820 SEK
Nästa kurstillfälle
8 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
7 timmar på 1 tillfällen
Pris
820 SEK
Nästa kurstillfälle
8 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Nunotovning - helgkurs 8 sep

Nuno är ett japanskt ord som betyder "tyg". Att nunotova innebär att man tovar in ull i ett tyg av annat material. Vi blandar ull med siden för att göra sjalar med textur och lyster eller experimenterar fritt med tyger som organza, syntet, bomull eller lin. Om du väljer att jobba med grövre eller syntetiska tyger får du ett bra grundmaterial för att exempelvis sy väskor eller för fritt broderi.

Nivå
Grundkurs. Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Finns att köpa på kursen, kostnad ca 100-400 kr beroende på vad du vill göra. Materialinformation skickas inför kursstart.

Kurstid
Söndag 10:00-15:45 (30 min lunchpaus)

Kursledare
Erik Torstensson. Erik är textilkonstnär med en masterexamen i textilkonst från HDK-Valand. Erik hade sin första utställning 2008 och har sedan ställt ut på bl a Gotlands museum och Rydals museum. Erik har arbetat pedagogiskt med textila hantverk och uttryck sedan 2007, främst inom folkbildningen med studiecirklar och på folkhögskolor.

Kurslokal
Redbergsskolan, Örngatan 6.

Kallelse skickas ca 2-4 veckor innan kursstart, väljer du att betala med Klarna kommer kallelse direkt. Information skickas i god tid innan kursstart.

Veckodag: Söndag
Tid: 12:00-17:45
Ledare: Erik Torstensson
Lokal: Örngatan 6