Fattigmans-litografi på lera / Keramik / Sommarkurs intensiv

SV Göteborg, i Göteborg
Längd
19 timmar på 4 tillfällen
Pris
1 980 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
19 timmar på 4 tillfällen
Pris
1 980 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Fattigmans-litografi på lera / Keramik / Sommarkurs intensiv

Med hjälp av en litografi tryckteknik överför vi bilder på lera. Tryckfärg läggs på svartvita bilder utskrivna med laserskrivare eller fotokopieringsmaskin som i sin tur överförs på lera. Första två dagarna tillverkar vi plattor, fat, koppar, vaser eller liknande att trycka bilder på. Tredje dagen trycker vi bilderna. Första dagen går vi även igenom teknikens grunder och vilken sorts bilder och bildstorlekar fungerar bäst för tekniken. Och veckan efter glaserar vi till slut keramiken med transparant glasyr.

Inga förkunskaper krävs, men en viss erfarenhet att arbeta med lera är fördelaktig. Förbered några bilder, högkontrast svartvit foton/bilder (färgutskrift fungerar inte lika bra) utskrivna med laserskrivare eller svartvit fotokopia på papper (OBS! Viktigt att det skrivs ut med laserskrivare eller fotokopieringsmaskin, bläckstråleskrivare kommer inte att fungera!). En eller flera mindre bilder på A4 papper är bäst (lämna ca 2 cm tom yta runt varje bild), ett papper kan bara användas till en enda överföring/tryck på leran. För fler tryck behöver ni skriva ut bilder på flera papper. Om deltagare har svårt att själva ordna utskrift eller fotokopior, alternativt behöver hjälp att digitalt bearbeta bilder, kan de få hjälp av handledaren under första två dagarna av kursen.

Kursupplägg
En intensiv kurs på fyra tillfällen. Först måndag, tisdag, onsdag 15-17 juli, därefter 09.30-14.45 (45 min lunchpaus) Vi glaserar påföljande vecka onsdag 6 juli 09.30-12.30
Kursen är på sammanlagt 19 studietimmar

Kursmaterial
Lera kostar 70 kr / kg, vilket täcker kostnaden för lera, glasyr och bränning. Faktureras efter avslutad kurs.

Kursledare
Kamiy Anani, konstnär och keramiker

Kurslokal
Redbergsskolan, Örngatan 6

Kallelse skickas ca två veckor före kursstart.
Veckodag: Måndag,Tisdag,Onsdag
Tid: 12:00-15:00
Ledare: Kamiy Anani
Lokal: Örngatan 6