Kursbeskrivning
Hur förädlar man råvaror? Vad kan man göra? Vad behöver jag för utrustning? Vill du lära dig detta så är det här kursen för dig!
En dag där grunderna i surdegsbak, inläggningar, torkning, syrning/fermetering, och konservering lärs ut.
Det här är en teoretisk kursdag för dig som är nyfiken på att börja förädla egenodlade eller köpta råvaror eller redan börjat och vill lära dig mer.
Kursledarens egen erfarenhet varvas med litteratur i ämnet och genomgång av utrustning som behövs.
I kursavgiften ingår vegetarisk lunch, kaffe och te.
Kommande kursstarter
Kursledare
Cirkelledare Annilie Pettersson;
Odlar och förädlar råvaror på gården i Berga utanför Sala. Håller även kurser i grönsaksodling och tar emot studiebesök.
Annilie har gått två st folkhögskoleutbildningar inom ekologisk grönsaksodling. Hon är certifierad permakulturdesigner, yogalärare och utbildad ekonom.
Som lärare är hon inspirerande, flexibel och lär ut erfarenhetsbaserat.
Intresseanmälan
Studiefrämjandet Uppsala Västmanland
Vi är ett studieförbund som arbetar aktivt med folkbildning. Vi är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse. Vår vision är att alla människor ska ha kunskap, kraft och utrymme att delta i utvecklingen av ett hållbart och demokratiskt samhälle. Våra kursledare...
Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Uppsala Västmanland