Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Distans
20 timmar
Du väljer startdatum
7 495 SEK inkl. moms
Nej
Deltid
UX-design

Kursbeskrivning

Kurs i UX-design

UX är ett område som fortsätter växa kraftigt, och det är inte konstigt. UX är nämligen det vi behöver för att skapa teknik som människor har nytta av.

Att jobba med UX innebär att jobba i den perfekta skärningspunkten mellan design, teknik, människor och affärsmål.

Alltför ofta skapas teknik utifrån just teknikens möjligheter. Vi glömmer bort de som ska använda och ha nytta av tekniken. Men allt fler anställer UX:are som kan se till att designa lösningar utifrån användaren vilket leder till:

 • bättre användarupplevelser
 • minskade kostnader för teknik och support
 • ökade intäkter.

I den här kursen kommer du lära dig konkreta metoder och verktyg för att designa med människan i fokus. Kursen utgår ifrån designprocessen och du lär dig varje steg i designprocessen med tillhörande metoder.

Kursen innehåller också en hel del inspiration om varför vi ska jobba användarcentrerat och med UX. Du får också med dig designmönster och vanliga sätt att göra användbara appar, webbsidor och tjänster.

Som UX Designer blir du aldrig fullärd och ”klar”, men den här kursen ger dig en ordentlig skjuts på vägen.

I kursen går vi grundligt igenom följande områden:

 • Vad UX är
 • Designprocessen, steg för steg
 • Bra designmönster
 • Användbarhet
 • Intervjuer och intervjuteknik
 • Kvalitativa och kvantitativa undersökningsmetoder
 • Beteendetyper/personas
 • Kundresa
 • Att komma på idéer
 • Att skissa wireframes
 • Tillgänglighet
 • Etiska designval
 • Responsiv design
 • UX Copy
 • Användningstester
 • Designfeedback
 • Att mäta användarupplevelsen
 • Att jobba agilt med design
 • Att leverera sitt designjobb
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Vem är kursen för?

Den här kursen passar utmärkt för dig som vill ha kompetensutveckling inom digitala lösningar. Att lära sig om användarupplevelse och hur vi skapar teknik som människor faktiskt har nytta av är bra för många roller. Nedan listar vi några av dom som brukar gå vår kurs, men den kan passa för fler!

För dig som är kravanalytiker, projektledare, systemutvecklare eller skribent
Om du jobbar med någon form av digitala produkter eller tjänster som ska användas av människor är det perfekt att lära dig mer om UX. Du får en bra grund att stå på som gör att du blir ännu bättre i din nuvarande roll och kommer få lättare att samarbeta med designers.

För dig som driver ett företag och vill jobba mer kundnära
I kursen får du med dig konkreta metoder som gör det lättare att jobba kundcentrerat. Du som driver företag och vill anpassa ditt erbjudande mer utifrån vad kunderna har behov av kommer ha stor nytta av denna kurs. Efter kursen kommer du kunna det du behöver för att jobba med kundcentrerad affärsutveckling.

För dig som funderar på att bli UX Designer
Den här kursen kan fungera som en perfekt inkörsport om du funderar på att utbilda dig till UX Designer. Innan du är redo att hoppa på en lång utbildning kan det vara skönt att ha testat på och fått en del grundkunskap om designmetodik.

För dig som är UX Designer och vill ha ny inspiration
Kursen innehåller många konkreta metodtips och inspirerande material till ett användarcentrerat arbetssätt. Om du redan är UX-Designer men saknar metoderna eller inspirationen kan den här kursen passa perfekt för dig. Även om du redan har koll på designprocessen, finns en hel del att hämta och dra nytta av.

Vad uppnår jag efter kursen?

Efter den här kursen kommer du ha koll på designprocessens olika steg. Det är en bred kurs som innehåller ett smörgåsbord av olika metoder, designmönster och riktlinjer för att skapa användbara digitala gränssnitt.

Efter avslutad kurs kommer du:

 • Kunna identifiera användbarhetsproblem med digitala produkter och tjänster. 
 • Ha förståelse för hur vi människor agerar tillsammans med teknik och varför vi fattar beslut på det sätt vi gör.
 • Kunskap om lämpliga sätt att förstå målgruppen bättre.
 • Kunskap om idégenerering, facilitering och att rita wireframes.
 • Kunskap om olika sätt att skapa prototyper.
 • Förståelse för hur du förbättrar dina designförslag.
 • Kunskap om att utvärdera designförslag med användare.

Kursintyg

I slutet av kursen får du möjligheten att certifiera dig. Certifikat kräver godkänt genomfört test. Detta görs online och du får svar direkt om du är godkänd. Certifieringen är 100% valfri.

Kostnader

Kursen i Kurs i UX-design kostar 7495 kr (inkl. moms) och du har sedan obegränsad tillgång till kursen för alltid!

Du kan betala kursen med Klarna, Swish och faktura. 

Vi erbjuder dessutom räntefri delbetalning i samarbete med Klarna. 

Kursledare

Kursansvarig - Linda Stenmark

Linda arbetar idag som UX strateg på inUse där hon hjälper kunderna att få till ett mer användarcentrerat arbetssätt, jobbar med användarinsikter och att driva igenom förbättringar utifrån användarnas utmaningar.

Linda har jobbat med UX och kundcentrerat arbetssätt sen hon tog examen från högskolan 2010. Hon har sin styrka i att hitta användarnas behov och designa koncept utifrån användarinsikterna. På senare år har Linda lett designteam, drivit insiktsarbeten och satt strategi och vision för vägen framåt. Hon älskar att hitta lösningar för att göra det krångliga enkelt och anser att samarbete och olika perspektiv är en förutsättning för att nå dit.

Linda har en balans mellan kreativitet och lösningsfokus som är uppskattad av kunderna. Hon är lugn och trygg och har lätt för att få med sig andra i sitt sätt att jobba. Linda uppfattas som kreativ, kunnig och glad och hon är lätt att samarbeta med. Nu har hon använt sina kunskaper och metoder för att skapa den här kursen i UX som ger både konkreta metodtips och inspiration.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om UX-design på distans.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Filippa Ringqvist, Kravanalytiker
Denna kurs har varit väldigt rolig och lärorik. Jag tar med mig en massa bra tips och tricks kring olika metoder och arbetsupplägg. Jag ser fram emot nästa jobbprojekt och att få använda mig av allt jag har lärt mig i praktiken. Stort tack för denna inspirerande och roliga kurs!
Mikael Westerlund
Den här UX-kursen har gett mig väldigt mycket som jag kommer ha nytta av i mitt jobb som webbansvarig. Framför allt har jag lärt mig hur jag kan få bättre insikter om hur min webbplats upplevs och hur jag sedan på ett systematiskt sätt kan ta reda på hur användarupplevelsen kan förbättras. Jag fick dessutom inspiration till hur jag kan göra bätt...
Visa hela
Anna Flygelholm
Jättebra kurs även för mig som kravanalytiker. Jag arbeta ofta och nära tillsammans med våra UX-designers och det är viktigt att vi förstår varandra och kan samarbeta bra. Kursen har givit mig förståelse för designprocessen och vikten av varje steg såväl som begrepp, riktlinjer och principer. Jag kan starkt rekommendera den här kursen till alla ...
Visa hela

Nordic Tech Institute – Utbildningar i digital marknadsföring

Yrkesutbildningar i digital marknadsföring som leder till jobb

Nordic Tech Institute är marknadsledande på kurser inom digital marknadsföring. Kurserna är alltid helt på distans.  Idag kan du gå kurser inom: Digital Marknadsföring Marknadsföring i sociala medier Sökmotormarknadsföring (och Google Ads) Displaymarknadsföring och programmatisk annonsering Alla kurser fokuserar på...


Läs mer och visa alla kurser med Nordic Tech Institute – Utbildningar i digital marknadsföring

Kontaktuppgifter till Nordic Tech Institute – Utbildningar i digital marknadsföring

Nordic Tech Institute – Utbildningar i digital marknadsföring


Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 123 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om UX-design på distans, fyll i följande uppgifter: