Silversmide (Ungdom 12 - 17år)

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
30 timmar
Pris
2 825 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
30 timmar
Pris
2 825 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursen i silversmide är en spännande möjlighet att lära sig grunderna i att skapa fantastiska smycken med silver som huvudmaterial. Genom en kombination av praktiska övningar och teoretiskt lärande kommer du få lära dig om olika smidesmetoder och tekniker.

Innehåll

I kursen i silversmide med inrikting smyckestillverkning kommer du att lära dig att skapa egna smycken från grunden med silver som huvudmaterial.

Genom en kombination av praktiska övningar och teoretiskt lärande kommer du få lära dig om olika smidesmetoder och tekniker samt hur man använder verktyg och utrustning på ett säkert och effektivt sätt.

Du som deltagare lära dig grunderna till att skapa unika och personliga smycken som kan vara allt från ringar och hängen till armband och örhängen. Målet är att du ska lämna kursen med både teknisk kunskap och massor av inspiration för att fortsätta utforska silversmide och smyckestillverkning på egen hand. Så varmt välkommen att låta din kreativitet blomma!

Upplägg

 • Vi börjar med att gå igenom verktyg och verkstaden. Sedan lär du dig om olika tekniker som bockning, sågning, filning, borrning, lödning och smide.
 • Du kommer att få praktisk handledning anpassad efter dina behov och förkunskaper.
 • Kursen är på fredagar under 10 veckor. 

Förkunskap

Denna kurs är perfekt för både nybörjare och de med tidigare erfarenhet av silversmide som vill fördjupa sina kunskaper och utveckla sina färdigheter inom smyckestillverkning.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs.

Kursmaterial

 • Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Alla verktyg och material som behövs för utbildningen finns i vår välutrustade silversmedja. Vi arbetar främst i silver men du kan även välja ett andra övningsmaterial, till exempel koppar eller mässing. Både plåt och tråd används.
 • Silvret vägs, skrivs upp och faktureras efter utbildningens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 25 kr/gram. På materialfakturan tillkommer även en kostnad om 100 kr/kursdeltagare för förbrukningsmaterial såsom lod och sågblad.
 • Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Silversmedjan ligger mitt i backen på Viktoriagatan 21
 • Lokalen har tillgång till pausrum med micro och kylskåp sam tallrikar och bestick
 • Det finns mataffär, caféer och matställen i närheten.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

20 september, 2024

 • Kurs
 • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Silversmide (Ungdom 12 - 17år) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights