Keramik

Längd
23 timmar
Pris
2 695 SEK
Nästa kurstillfälle
14 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
23 timmar
Pris
2 695 SEK
Nästa kurstillfälle
14 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lera är ett fantastiskt material som är lätt att forma. Under den här keramikkursen får du möjlighet att prova på tekniker såsom att till exempel dreja, tumma, ringla, skulptera och kavla.

Innehåll och upplägg
Med råd och tips från vår ledare får du lära känna materialet och de olika teknikerna. Vi skapar utrymme för det som känns mest givande för dig. Kanske har du redan en idé? Annars hittar vi inspiration på plats. Med leran kommer oändliga möjligheter!

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande. Gemensamt går vi igenom grunderna i att arbeta med att forma lera, men därutöver är arbetet fritt.

I lokalen finns fem stationer för drejning, två elektriska och tre manuella. Tiden för drejningsstationerna fördelas mellan deltagarna.

Vi arbetar i lergods och i verkstaden finns engober för dekoration, samt flera olika glasyrer.

Max 8 deltagare.

Helgkursen omfattar 4 tillfällen.

  • 14-15 september - lördag och söndag kl 11:00-17:00: Vi skapar i lera.
  • 21 september - lördag kl 11:00-12:30:  Vi besskickar och putsar av föremålen innan ugnen packas för skröjbränningen
  • 12 oktober lördag kl 11:00-17:00: Glasering och dekor inför glasyrbränning.
  • Ni kommer överens om ett sista kortare tillfälle att hämta de färdigbrända alstren. Då har vi också en kort genomgång och utvärdering av resultatet efter glasyrbränningen och kursen i sin helhet.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till både dig som är nybörjare och dig som har erfarenhet av keramik tidigare och vill fördjupa dina kunskaper. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledare
Louise Eklund har en masterexamen i keramikkonst från Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för material tillkommer med 90 kr per kg lera, inklusive glasyr och bränning. Vi använder lergodslera.

Bra att veta
Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Ta även gärna med något att äta. Vi har en maskin för kaffe och varm choklad som tar betalkort.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 september, 2024

  • Kurs
  • Skövde

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights