Jägarexamen

Medborgarskolan Väst, i Kungälv
Längd
33 timmar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
29 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
33 timmar
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
29 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till vår kurs i Jägarexamen! Under kursen kommer du att lära dig det du behöver veta för att bli en ansvarsfull jägare. Du kommer att få grundläggande kunskaper i jaktlagar, etik, artkännedom, vapen, ammunition, jaktmetoder, jaktens historia, eftersök, jakthundar och jaktetik.

Innehåll
Välkommen till vår kurs i Jägarexamen! Under kursen kommer du att lära dig det du behöver veta för att bli en ansvarsfull jägare. Du kommer att få grundläggande kunskaper i i jaktlagar, etik, artkännedom, vapen, ammunition, jaktmetoder, jaktens historia, eftersök, jakthundar och jaktetik. Kursen består av teorilektioner och avslutas med ett teoriprov. Vi hoppas att du vill delta och bli en del av vår gemenskap av kunniga och ansvarsfulla jägare!

Tillfälle 1 Inledning

Tillfälle 2 Ekologi

Tillfälle 3 Artkännedom klövvilt, småvilt och rovdjur.

Tillfälle 4 Artkännedom fåglar.

Tillfälle 5 Jaktens historia, jaktmetoder (drevjakt, vakjakt, pyrschjakt och jakt med fälla) och jaktledare.

Tillfälle 6 Eftersök, jakthundar och bytet efter skottet.

Tillfälle 7: Vapen och ammunition.

Tillfälle 8 Studiebesök hos en jaktbutik (Stjärnåsen Skyttercenter). Köpa och låna vapen. Säker vapenhantering.

Tillfälle 9 Jägaren och samhälle samt jaktetik.

Tillfälle 10 Viltvård och förvaltning.

Tillfälle 11 TeoriprovKursledare
Nicklas Armus 54 år, Jag trivs med att undervisa (sedan år 2005). Sedan har jag en stor passion för jakt och viltvård. Jakt är inte allt utan det gäller också att förvalta viltstammarna på ett klokt sätt. Driver en jaktklubb med 25 medlemmar på Kobergs Gods i Trollhättan/Sollebrunn. Jaktledare i två jaktlag, Örby och Högsäter. Under alla de år jag har jagat har jag varit med om det mesta vad som kan hända inom jakten.

För vem
Denna Jägarexamenskurs vänder sig till dig som vill ta Jägarexamen. Du behöver inga förkunskaper inom jakt- och viltvård. Goda kunskaper i svenska.

Kursmaterial
Din väg till jägarexamen är Jägarnas Riksförbunds bok för att klara den teoretiska delen av jägarexamen.
"Din väg till Jägarexamen" finns att köpa hos välsorterade återförsäljare, både i butik och online. Viktigt är att det är senaste upplagan.

Vänta med att köpa boken tills du får kallelsen till kursen (inte bokningsbekräftelsen) då vet du att den startar.

https://shop.jagarnasriksforbund.se/medlemskap/bocker-och-kursmaterial/din-vag-till-jagarexamen-bokljudbok

Teoriprov
Efter avslutad teorikurs erbjuds deltagarna att skriva teoriprov och görs digitalt på surfplatta eller mobil. Ett godkänt teoriprov är giltigt utan tidsbegränsning. Vi anordnar ett huvudprov. Varje teoriprov kostar 500 kr (med reservation för eventuell prishöjnings). Tag med surfplatta eller mobil samt ett foto till provtillfället för ditt jägarbevis.

Bra att veta
Kursen avslutas med teoriprov. Ledaren kommer grundligt gå igenom kursboken och du behöver även själv studera mellan kurstillfällena inför teoriprovet. Skjutning ingår ej, men ledaren kommer informera er om vart ni kan vända er för träning och uppskjutning. Ledaren kommer utse en deltagare som bokar övningsskjutning och uppskjutning för gruppen

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer hur man gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 augusti, 2024

  • Kurs
  • Kungälv

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jägarexamen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights