Franska, nivå A2

Medborgarskolan Väst, i Trollhättan
Längd
20 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
25 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
25 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen in i det franska språkets värld! Franska för dig som studerat språket 4 terminer eller har motsvarande kunskaper. Bienvenue!

Bonjour! Frankrike har lite av det mesta, konst, kultur, fantastisk mat, vin och människor. Landet med soliga stränder i söder och snöiga alper i öster.
Det är en härlig känsla att kunna göra sig förstådd och språket blir en nyckel till kulturen.

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som läst lite tidigare och som kan kommunicera i vardagssituationer men som vill bygga på/repetera dina kunskaper. Vi utökar ordförrådet och på franska lär vi oss mer om Frankrike och dess kultur. Vi lär oss även mer grammatik.

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är vuxen och har studerat franska 4 terminer eller har motsvarande grundläggande kunskaper.

Är du osäker på kunskapsnivån rekommenderar vi att du gör Medborgarskolans nivåtest.
Läs om språknivåer och testa dig själv på www.medborgarskolan.se/europaradets-nivaskala 

Europarådets nivåskala
Basnivå Nybörjare
Basnivå A1
Basnivå A2
Självständighetsnivå B1
Självständighetsnivå B2
Avancerad nivå C1
Avancerad nivå C2

Kursledare
Er kursledare Claudia började som kursledare i franska hos oss på Medborgarskolan 1999. Efter flera års uppehåll kom hon tillbaka år 2022. Claudia är genuint språkintresserad, gillar resor och konst. Ett annat stort intresse är personlig utveckling och hälsa. Claudia är utbildad lärare i yinyoga. Under vissa perioder har hon bland annat arbetat som språklärare i tyska, franska och svenska. Nu arbetar hon som tolk, främst mellan språken polska och svenska.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken C'est Génial! 2 (3:e upplagan) ISBN 9789127463332 (det tar flera terminer att läsa ut kursboken).
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Invänta kallelse innan du köper kursboken!

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Inspiration
Läs om hur språk får hjärnan att växa www.medborgarskolan.se/var-varld/sprak/nya-sprak-far-hjarnan-att-vaxa

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

25 september, 2024

  • Kurs
  • Trollhättan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Franska, nivå A2 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights