Diplomutbildning: Silversmide – smycken

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
98 timmar
Pris
9 985 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
98 timmar
Pris
9 985 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Detta är en grundläggande utbildning i silversmide på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper i främst smyckestillverkning. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Innehåll

Tonvikten i utbildningen ligger på smyckeformgivning och den egna processen i formgivning inför arbetet i silversmedjan. Du arbetar i de grundläggande teknikerna som sågning, filning, lödning, glödning, betning, slipning och polering. Du får också praktiska kunskaper om material, verktyg och maskiner. I utbildningen ingår föreläsningar om smyckehistoria och nutida smyckekonst. Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska delar och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdigt arbete.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Upplägg

 • Utbildningens första vecka omfattar både fredag och lördag kl. 09.00-15.15, därefter varje fredag kl 09.00-15.15.
 • Utbildningen består av 14 kursdagar under totalt 13 veckor.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Vera Marcelo är verksam smyckesdesigner och är utbildad vid bland annat HDK (Högskolan för design och konsthantverk

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs.

Kursmaterial

 • Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Alla verktyg och material som behövs för utbildningen finns i vår välutrustade silversmedja. Vi arbetar främst i silver men du kan även välja ett andra övningsmaterial, till exempel koppar eller mässing. Både plåt och tråd används.
 • Silvret vägs, skrivs upp och faktureras efter utbildningens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 25 kr/gram. På materialfakturan tillkommer även en kostnad om 100 kr/kursdeltagare för förbrukningsmaterial såsom lod och sågblad.
 • Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Silversmedjan ligger mitt i backen på Viktoriagatan 21
 • Lokalen har bättre tillgång till pausrum med micro och kylskåp sam tallrikar och bestick
 • Det finns mataffär, caféer och matställen i närheten.

Bra att veta

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.
Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).
Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.
Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).
Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 september, 2024

 • Kurs
 • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Diplomutbildning: Silversmide – smycken och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights