Diplomutbildning: Måleri

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
98 timmar
Pris
9 985 SEK
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
98 timmar
Pris
9 985 SEK
Nästa kurstillfälle
3 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Detta är en grundläggande konstutbildning på dagtid med inriktning måleri. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre konstnärliga studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Innehåll

Utbildningen omfattar färglära, bildkomposition och ateljéstudier som stilleben, samt studier i olika teckningstekniker som blyerts, kol och tusch. Övningar i komposition, arbete med ljus och skugga samt rumsgestaltning ingår. Vi studerar även konsthistoria och nutidskonst. Ett kurstillfälle ägnas åt krokiteckning. 
Utbildningen är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar process inriktat från idéer och skisser till slutförda arbeten. Lärarledd undervisningen är det under hela kurstiden. Kan du kompletteras med självstudier och självständigt arbete utanför den ordinarie lektionstiden är detta bra.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Tonvikten ligger på måleri och teckning. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Upplägg

  • Kursen omfattar en kursdag i veckan, Tisdagar kl. 09.00-15.15, under totalt 14 veckor.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Nikolas Nilsson Falkholt är verksam konstnär bosatt i Göteborg. Parallellt med den konstnärliga verksamheten har Nilsson under många år arbetat med undervisning i konstnärlig gestaltning, på bland annat Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Till utbildningen behöver du införskaffa material som bland annat färger, blyertspennor, skissblock och penslar. Inför utbildningens start kommer att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Ateljèn ligger på Viktoriagatan 23, hörnet Föreningsgatan 14-16.
  • Lokalen har bättre tillgång till pausrum med micro och kylskåp sam tallrikar och bestick
  • Det finns mataffär, caféer och matställen i närheten.

Bra att veta

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.
Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).
Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 september, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Diplomutbildning: Måleri och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights