Att översätta från svenska till franska

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
10 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Har du svårigheter när du ska översätta din franska? Här kommer du få tips och idéer även struktur på hur du gör.

Innehåll 

När man överför en svensk text till franska går det ofta inte att översätta ordagrant. Svenskan och franskan uppvisar många olikheter i satsstruktur och det gäller att skapa en text på naturlig franska som inte låter översatt.

Vilka strategier kan man använda?

Vi går igenom ett antal skillnader mellan svenskan och franskan och övar på att översätta.

Upplägg 

Vi träffas 5 gånger 

Förkunskap

Denna språkkurs vänder sig till dig, som tidigare har studerat språket c.a 3-5 terminer eller har motsvarande kunskaper. Du kan använda dig av enkla fraser för att t.ex berätta om dig själv, din fritid eller ditt jobb och göra dig förstådd med enkla meningar. Du kan skriva kortare meddelanden och förstår kortare texter. Du förstår enklare tal om det talas i långsam takt. Känner du dig osäker på din nivå, kan du göra vårt språktest på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/faq/vilken-sprakkurs-ska-jag-valja/

Kursledare 

Som docent i franska har Iah under hela sitt yrkesliv undervisat på Göteborgs universitet där hon var universitetslektor med franska språket som specialitet. Iah har också publicerat läromedel på Gleerups förlag. På sina kurser på Medborgarskolan används dels rena läroböcker, dels skönlitteratur. Vi fokuserar på ordförråd och grammatik och talar om aktuella ämnen på franska. Vi varvar detta med läsning av tidningsartiklar och genomgång av olika övningar. Som cirkelledare uppskattar Iah mycket samspelet med kursdeltagarna. Vi lär oss mycket av varandra, säger hon.
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial 

Läraren tillhandahåller materialet ni behöver

Rabatter   

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner,  

Länk till förmåner 
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Välkommen till oss  

  • Närmaste hållplats är Hagakyrkan eller Järntorget om du åker kollektivt. 
  • Parkeringshus finns i samma hus.
  • Undvik att använda starta dofter på grund utav allergier.  

Bra att veta

Om du har fått förhinder och inte kan komma på en lektion, ber vi dig meddela detta. Om du uteblir från något kurstillfälle, är det tillfället förbrukat. Du kan således inte kostnadsfritt ta igen det tillfället senare under kursen eller få ekonomisk kompensation för det tillfället du var frånvarande.

• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.  
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor. 
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss. 

Länk till allmänna villkor:  
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör under “Kursavgift och betalning”: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/  

Medborgarskolan och folkbildning  

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.  

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 september, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Att översätta från svenska till franska och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights