Teckna porträtt

Längd
10 timmar
Pris
1 100 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 100 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursen är för dig som oavsett kunskapsnivå, ska få ut så mycket lärdom som möjligt inom porträtteckning. Att teckna tillsammans ger både glädje och inspiration.

Innehåll

Vi tecknar i blyerts och lär oss grunderna i porträtteckning, med fokus på ansiktets anatomi och hur man fångar den avbildades individuella karaktär. Du ska känna dig inspirerad och motiverad att gå vidare i ditt tecknande. Vi lägger stor vikt på individuell handledning. Vi varvar tekniska övningar med kreativa och fria övningar. Du lär dig grunden för teckning och får inspiration till att utforska olika uttryckssätt. Du tecknar egna motiv och kan få individuell handledning om du "fastnar".

Upplägg

Kursen går en dag i veckan i fem veckor, samma tid varje vecka. Lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem

Kursen passar dig som är över 13 år och vill lära dig grunderna eller vill vidareutveckla ditt skapande i teckning.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.  

Kursmaterial

Kostnad för material ingår inte i kursavgiften. Tag med blyertspenna, radergummi, ritblock, linjal. Vi arbetar endast med miljövänliga färger.

Inför ditt besök

Medborgarskolan - Kultur -Måleri

Bra att veta

Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 september, 2024

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Teckna porträtt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights