Svenska, lätt konversation

Längd
20 timmar
Pris
500 SEK
Längd
20 timmar
Pris
500 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Har du grunderna i det svenska språket, men vill utveckla dina kunskaper? Vill du träna på att prata svenska och samtidigt lära dig mer om Sverige? Kanske har du gått på SFI, eller går nu, eller så har du bott i Sverige ett tag men inte haft chans att öva din svenska? Välkommen hit!

Under trivsamma former hos oss får du möjlighet att träna och bli säkrare på att prata svenska i olika situationer.

Ni diskuterar olika ämnen och du tränar samtidigt ditt språk för att uttrycka tankar och åsiker. Grupperna är små och det finns stort utrymme för dig och din språkutveckling.

Kursen ger dig också ökad förståelse för det svenska samhället då vi pratar om vardagliga ämnen som rör vårt land och samhälle.

Under trivsamma former i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss. Våra kursledare är noga utvalda, har språket som sitt modersmål och grupperna är små. Det finns stort utrymme för dig och din språkutveckling.

Så här går det till
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Tillsammans med ledaren anpassas undervisningen till dig och gruppens kunskapsnivå. 

Material
Vi lägger fokus på att prata i denna kurs men en del av  materialet som vi använder kan bestå av korta texter som delas ut av ledaren. 

För vem?
Kursen riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper i svenska från SFI eller liknande erfarenhet.

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig, anmälan är bindande.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. I kallelsen anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Ledare
Ledaren har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Svenska, lätt konversation och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights