Måleri och teckning - dagskola

Längd
48 timmar
Pris
3 600 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
48 timmar
Pris
3 600 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kom så målar vi tillsammans! Du lär dig grunden för porträttmåleri och får inspiration till att utforska olika uttryckssätt.

Innehåll

Kom och måla tillsammans! Du lär dig grunden för klassiskt porträtt måleri och får inspiration till att utforska olika uttryckssätt. Vi Målar i olja eller Akryl i traditionell teknik så långt det går. I detta ingår bla lagermåleri, komposition, porträtt anatomi, färg teori mm. Vi arbetar ibland med modell och med egna övningar. Att ha målat tidigare är bra men inte nödvändigt. Vi använder inga farliga lösningsmedel som tex terpentin. Stor vikt läggs vid individuell handledning.

Upplägg 

Kursen går en gång i veckan i tolv veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.    

För vem

Kursen passar för dig som vill lära dig grunderna eller vill vidareutveckla ditt skapande.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Första tillfället kommer vi att gå igenom grunderna i porträtt, teknik och vilket material som är lämpligt. Du tar med dig blyertspennor och ett skissblock A4-A3.

Jag kommer att ta med en del övningsmaterial till första gången.

Inför ditt besök

Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andra typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen. Medborgarskolan-Sal Amager

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2024

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Måleri och teckning - dagskola och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights