Keramik - höstlovskul

Medborgarskolan Syd, i Kristianstad
Längd
2 timmar
Pris
550 SEK
Nästa kurstillfälle
29 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 timmar
Pris
550 SEK
Nästa kurstillfälle
29 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Prova hur det är att arbeta i lera och forma med händerna.

Innehåll

Du får testa på hur det är att jobba med lera i en keramikverkstad.

Upplägg

Kursen går en onsdag och omfattar 2x45 minuter. Du som deltagare mellan 6-13 år och i sällskap med vuxen (till stöd för barnet) arbetar fritt med leran under stöd och handledning av kursledaren. Kursledare visar och berättar. Vi kommer tillsammans gå igenom de olika stegen i tillverkningsprocessen.

För vem

Du kan vara nybörjare eller har varit i lerans klor innan, du är mellan 8 och 13 år och i sällskap med vuxen (som stöd till barnet).

Kursledare

Iréne Kjellander, en positiv och glad pensionär som gärna delar med mig av det hon kan. Det hon inte kan tar hon alltid reda på. Hon har varit i lerans värld sen 1973 då hon gick en kvällskurs i Hässleholm där hon började att dreja med spark skiva. Hon har haft egen verkstad och keramikkurs i egen verkstad. I 4 år har hon varit på Gotland hos Danny Leonette och bränt i olika metoder, bland annat sawdust som hon fastnade för. Hon har varit i lerans klor i 30 år, haft egen verkstad, olika kurser, olika utbildningar. Leran ger henne det lugn hon tycker behövs i vår stressiga värld. Hon hjälper dig på traven i att dreja högre, större osv. Varmt Välkomna! Iréne Kjellander

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår. Oömma kläder, förkläde, skor. 

Bra att veta 

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 oktober, 2024

  • Kurs
  • Kristianstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik - höstlovskul och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights