Keramik - allt inför julen

Medborgarskolan Syd, i Kristianstad
Längd
10 timmar
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En hel helg för dig som vill få insikt och kunskap i Lerans underbara värld. Vi drejar, formar, tummar, kavlar, skulpterar julprydnader. Att ge bort eller behålla själv. Glöggmuggar till Glöggfesten, den unika tomten till vänner o bekanta, min egen kammarljusstake, tryckta pepparkakor att hänga i granen!

Innehåll

I kursen ingår drejning, kavling, skulptering, kunskap i glasyrer och brännings metoder.

Upplägg

Kursen går under en helg lördag-söndag. Kursen omfattar 5x45 minuter per kurstillfälle. Vi varvar teori och praktik men kommer huvudsakligen att arbeta med praktiskt lärande där du som deltagare arbetar fritt med leran under stöd och handledning av kursledaren. Som nybörjare får du en genomgång av de olika grundteknikerna, och vi kommer tillsammans gå igenom de olika stegen i tillverkningsprocessen.

För vem

Du kan vara nybörjare eller har varit i lerans klor innan, vi drejar, kavlar, formar, ger varandra olika råd och utmaningar.

Kursledare

Iréne Kjellander, en positiv och glad pensionär som gärna delar med mig av det hon kan. Det hon inte kan tar hon alltid reda på. Hon har varit i lerans värld sen 1973 då hon gick en kvällskurs i Hässleholm där hon började att dreja med spark skiva. Hon har haft egen verkstad och keramikkurs i egen verkstad. I 4 år har hon varit på Gotland hos Danny Leonette och bränt i olika metoder, bland annat sawdust som hon fastnade för. Hon har varit i lerans klor i 30 år, haft egen verkstad, olika kurser, olika utbildningar. Leran ger henne det lugn hon tycker behövs i vår stressiga värld. Hon hjälper dig på traven i att dreja högre, större osv. Varmt Välkomna! Iréne Kjellander

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår. Oömma kläder, förkläde, skor. Vi rekommenderar även en liten skrivbok där du kan föra anteckningar om vad du har gjort eller ska göra, plus att du kan skriva in glasyr ni använt och liknande.

Bra att veta 

Vi börjar lördagen  kl. 10.00 i Medborgarskolans lokaler, det gamla kafferosteriet "Kulturrosteriet". Vi arbetar i verkstan och vid lunchtid går vi tillsammans någonstans och äter eller beställer något till vår kurslokal. Maten bekostas av dig själv där du även kan välja att ta med något och värma i mikron.  Någon gång under eftermiddagen har vi en liten gemensam fika stund där Medborgarskolan bjuder på kaffe eller te. Ni har då möjlighet att ställa frågor. På söndagen avslutar vi framemot 16:30 med efterarbete och städning. Bränning och glasering gör kursledaren Iréne efter kursens slut och därefter får Ni hämta era alster under anvisad tid. 

I kursen ingår undervisning med drejskiva till var och en av er under 2 dagar. 

Om någon av er önskar boende med övernattning i närheten kan detta arrangeras privat med hjälp av kursledaren. Medborgarskolan ansvarar inte för boende med övernattning.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 november, 2024

  • Kurs
  • Kristianstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik - allt inför julen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights