Keramik

Medborgarskolan Syd, i Kristianstad
Längd
24 timmar
Pris
2 700 SEK
Nästa kurstillfälle
21 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Pris
2 700 SEK
Nästa kurstillfälle
21 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Innehåll Kursen har sitt fokus på att hand bygga i lera; vi kommer att ringla, tumma, kavla och pressa lera . De handbyggda teknikerna passar fint för att utforska ditt personliga formuttryck oavsett om du är sugen på att skulptera eller bygga bruksföremål. Kanske vill du prova att kombinera olika tekniker?

Innehåll

Kursen har sitt fokus på att handbygga i lera; vi kommer att ringla, tumma, kavla och pressa lera. De handbyggda teknikerna passar fint för att utforska ditt personliga formuttryck oavsett om du är sugen på att skulptera eller bygga bruksföremål. Kanske vill du prova att kombinera olika tekniker? Bygga i en större skala än drejskivan tillåter? I kursen har du även möjlighet att arbeta med dekorfärger och engobe. När dina alster är skröjbrända har kan du glasera dem i ett urval av våra glasyrer. Kursen inbegriper viss teori men fokus ligger på praktiskt utförande.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan under 6 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

För vem

Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare eller dig som har tidigare erfarenhet av keramik.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.

Ha gärna oömma kläder och ta med ett förkläde och en handduk att torka händerna på när du arbetar.

Bra att veta 

Fika ingår i kursavgiften.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

21 september, 2024

  • Kurs
  • Kristianstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights