Dungeons and Dragons: Rollspelsledare introduktion (distans)

Längd
10 timmar
Pris
400 SEK
Nästa kurstillfälle
29 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
400 SEK
Nästa kurstillfälle
29 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Gillar du att spela Dungeons & Dragons men vill lära dig mer om hur du blir en bra spelledare? Vår cirkelledare Matilda kommer att ge dig en bra grund att stå på - med start 29 april. OBS! Cirkeln leds på distans!

Dungeons & Dragons: "Rollspelsledare - kampanjbyggande"
Här kommer du först lära dig grunderna som en spelare men vi kommer ha fokus på hur du kan lära och utveckla dina kunskaper som spelledare både online och på plats. Vi kommer gå igenom hur du skapar en trovärdig värd, npc’s, puzzel, skapa en trygg atmosfär och få dina spelare engagerade. Ibland kan det vara svårt att få ut och organisera sina idéer till ett klart äventyr med rätt balans och stämning för sina spelare. Men med träning, en bra grund och tekniker så blir det bara lättare och lättare, vilket du kommer få lära dig under våra lektionspass.

Tid: Måndagar kl. 19:30-21:05
Start: 29 april

Plats: Distans (möteslänk skickas ut)

Antal lektioner: 5 st

Innehåll: Du kommer att lära dig hur du bygger upp en trovärdig värld med en egen historia som dina spelare kommer följa och vilken RPG som kan passa dig bäst. Vidare kommer du också lära dig hur du kan göra dina egna NPC’s och en PC (Player Character). Struktur av dina dokument och hur du balanserar de 3 delarna av rollspel (problemlösning/puzzel, rollspel och fights/combat).

Lämplig ålder: 15 år +

Material att ha med sig vid träffen:
- D&D Beyond
- Något att anteckna och skriva på
- Rollspels tärningar (finns på Google om du inte har några fysiska)

Introduktion av cirkelledaren: 

Mitt namn är Matilda Houltz och jag är 19 år som precis tagit gymnasieexamen på
Korrespondensgymnasiet. Jag har spelat rollspel (främst D&D) i 4 år och varit spelledare i 4 år också. Ända sedan jag var liten har jag skrivit historier av olika slag, detta har manifesterats i kampanj och “one off"-äventyr för mina spelare. Förutom mitt stora intresse för rollspel så brinner jag för att utbilda mig själv och andra.

Om du har några anpassningar som skulle göra lektionerna lättare eller bättre för dig, meddela mig direkt. Jag har personliga relationer och kunskap om dyslexi, ADHD och hörselnedsättning så som sagt hör av dig om du vill och behöver eller vill ha något extra stöd.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 april, 2024

  • Kurs
  • Distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Dungeons and Dragons: Rollspelsledare introduktion (distans) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Slättängsgatan 25 A
23436 LOMMA

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights