Släktforskning - grundkurs

Längd
18 timmar
Pris
2 495 SEK
Nästa kurstillfälle
22 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
2 495 SEK
Nästa kurstillfälle
22 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Släktforskning - grundkurs

Upptäck dina rötter med vår grundläggande kurs i släktforskning!

Lockas du av tanken på att utforska din släkts historia? Gör din första resa in i släktforskningens värld med vår nybörjarkurs! Du kommer att börja med dig själv och sedan bygga din egen antavla fem generationer tillbaka i tiden. Anmäl dig nu och börja din spännande upptäcktsfärd genom historien!

Innehåll

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare i släktforskning. Du får grundläggande kunskaper som behövs för att kunna släktforska. Du får lära dig var du ska leta, och hur du kan dokumentera det du hittar i form av släktträd. Du följer personer från vaggan till graven och upptäcker var de bodde, vad de arbetade med och familjebildningen genom åren.

Upplägg

På kursen får du information och redskap för att kunna släktforska. Vi träffas sex gånger. Vi forskar i Riksarkivets digitala datasal SVAR, som nu är gratis att forska i.

Aktuella datum:  22/10, 29/10, 5/11, 12/11, 19/11 och 26/11.

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs i släktforskning, men det är viktigt att du är van att söka information digitalt.

Kursmaterial

Kompendiet Släktforskning I - Hitta dina förfäder är det kursmaterial som används, vilket är skrivet av våra släktforskningslärare. Du får också många andra referenser till källor i bokform och på internet.

Vi använder oss av släktforskningsprogrammen Riksarkivet (gratis) och Arkiv digital. Vi förordar att alla som släktforskar att skaffa Arkiv digital. Det är viktigt att ha båda även om vi forskar i Riksarkivet.

Kursledare

Marianne Jonasson är en erfaren kursledare i släktforskning. Hon har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå samt fördjupat sina kunskaper inom Finlandsforskningen. 

Utvecklingsmöjligheter

Släktforskning tar tid, på en grundkurs får du hjälp att komma igång, men själva forskningen gör du på egen hand, hemma vid din dator eller på bibliotek och arkiv som tillhandahåller släktforskarprogram. När du gått en grundkurs och kommit igång med din släktforskning finns flera möjligheter att fortsätta ditt forskande. Vi erbjuder fördjupningskurser och kurser med speciellt fokus - håll utkik på vår hemsida!

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning - grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.