Släktforskning - fördjupning (varannan vecka)

Längd
18 timmar
Pris
2 495 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
2 495 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Släktforskning - fördjupning (varannan vecka)

Har du redan börjat utforska din släkts historia? Nu är det perfekta tillfället att fördjupa dina kunskaper och upptäcka ännu mer!

Vill du ta din släktforskning till nästa nivå? Upptäck nya vägar och lösningar för att lösa problem och hitta spännande nya detaljer i din släkts historia. Lär dig att ge djup och sammanhang åt dina släktingars berättelser och upptäck en värld av information bortom kyrkoarkiven!

Innehåll

Kursen handlar om exempelvis 'fader okänd', soldater i släkten, mantalsskrivning, rättsliga arkiv, gårdar, kartor, inrikes pass, yrkesgrupper, den stora emigrationen och den nya kompletterande DNA-tekniken. Du får också hjälp att hitta i tidningsfloran och vart du ska söka bilder på dina släktingar.

Upplägg

Kursen hålls varannan vecka och inkluderar ett studiebesök på Stockholms stadsarkiv. Du kommer hela tiden att ha mejlkontakt med dina släktforskningslärare, som också kommer mejla ut veckobrev om det senaste som händer inom släktforskarvärlden.

Vi träffas på onsdagar kl. 15:00-17:30. Aktuella datum: 16/10, 30/10, 13/11, 27/11 och 11/12.

Förkunskaper

Du behöver ha gått grundkurs och ha stor erfarenhet av att söka information digitalt, samt också att du dokumenterat din forskning i släktforskningsprogram.

Kursledare

Marianne Jonasson och Eva Edberg är båda erfarna kursledare i släktforskning. Marianne har också vidareutbildat sig inom släktforskning på universitetsnivå. Marianne har fördjupat sina kunskaper inom Finlandsforskningen och Eva brinner bland annat för soldatforskning och gårdar.

Kursmaterial

Kompendiet Släktforskning II - Sök din släkts historia! är det kursmaterial som används och är skrivet av våra släktforskningslärare. Du får också många andra referenser till källor i bokform och på internet.

Vi använder oss av släktforskningsprogrammen Riksarkivet (gratis) och Arkiv digital. Vi rekommenderar att alla som släktforskar att skaffa Arkiv digital. Det är viktigt att ha båda även om vi forskar i Riksarkivet.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som hjälper dig att växa som individ. Vi har ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser och studiecirklar efter deltagarnas intressen och förutsättningar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning - fördjupning (varannan vecka) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.