Franska föreläsning om George Sand – bestsellerförfattare i 1800-talets Frankrike

Längd
1 timme
Pris
260 SEK
Nästa kurstillfälle
14 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
260 SEK
Nästa kurstillfälle
14 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Franska föreläsning om George Sand – bestsellerförfattare i 1800-talets Frankrike

Föreläsning om George Sand på svenska

Kanske är den kvinnliga författaren George Sand mest ihågkommen för sin klädsel, praktisk herrkostym, och sitt förhållande med Frédérick Chopin och vistelsen på Mallorca, som hon skildrar i sin bok En sommar på Mallorca. Men George Sand var mycket mer än så; hon var självförsörjande bestsellerförfattare, radikal och politiskt engagerad, förkämpe för kvinnors självständighet och en stark och välkänd röst i dåtidens debatt. 

Hennes produktion var enorm. Hon skrev cirka sjuttio romaner, noveller, teaterpjäser och en självbiografi. Hon korresponderade med många av samtidens främsta och hennes samlade brev uppgår till närmare tjugo tusen.

På senare tid har George Sand återupptäckts i Frankrike och forskare ägnar sig åt hennes verk. Föreläsningen kommer att handla om George Sand, hennes liv och verk och den tid hon levde i.

Föreläsningen hålls på svenska av Christina Dagberger, kursledare i franska.

Kursledare

Christina Dagberger har sedan flera år tillbaka erfarenhet av att leda kurser i franska. Hennes utbildning är en fil.mag. med franska som huvudämne. Som ung bodde hon i Paris för att under ett år läsa franska på Sorbonne och jobba som au-pair i en fransk familj. Har även studerat på Alliance Française i Nice. Detta sammantaget ger en hög kunskapsnivå såväl praktiskt som teoretiskt. Christina har franskan som sitt största intresse och vidareutbildar sig ständigt inom det franska språket, samhällsliv och historia.

Bra att veta

Föreläsningen hålls på svenska.
Ring 010-157 63 61 eller gör din anmälan via vår hemsida, Medborgarskolan.
Deltar du i en kurs i franska hos oss? Du får 50 kr i rabatt på föreläsningen om du meddelar detta vid anmälan.
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Franska föreläsning om George Sand – bestsellerförfattare i 1800-talets Frankrike och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.