Silversmide helgkurs 13-14 april

Medborgarskolan Öst, i Linköping
Längd
18 timmar
Pris
1 695 SEK
Längd
18 timmar
Pris
1 695 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På våra helgkurser i silversmide har du möjlighet att designa och skapa dina egna smycken eller andra föremål. Du får också gärna ta med dig gamla smycken, för att få hjälp att laga eller uppdatera dem! Kursen är 13-14 april, 10-16.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.
Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel. Inom silversmidet arbetar vi med blandade grupper vilket innebär att du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg, exempelvis stenar. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.
En del i skapandeprocessen är att du gör en skiss av din tänkta idé, du går igenom skissen med läraren som då kan se eventuella fallgropar och komma med förslag till lösningar.

Upplägg

Teori varvas med praktik där deltagaren arbetar självständigt under handledning av kursledaren. Teorigenomgångar sker både i grupp och enskilt. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen.

Kursmaterial

Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Både plåt och tråd används. Silvret vägs och skrivs upp och faktureras efter kursens slut. Silverpriset följer marknaden och ligger idag på 16 kronor per gram.

Bra att veta

Tänk på att du är i en verkstad. Ta på oömma kläder. Har du långt hår så ta med en hårsnodd.

Kursledare

Vår kursledare för denna kurs är  Emilia Jonsson, utbildad på guldsmedskolan i Mjölby.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Anmälan och kallelse 

Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs. Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Silversmide helgkurs 13-14 april och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights