Virkning - prova på/nybörjare

Längd
5 timmar
Pris
525 SEK
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar
Pris
525 SEK
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Virkning - prova på/nybörjare

En klassisk mormorsruta är för många en kär ruta som med fördel kan virkas i restgarner i oändliga variationer. De kommer att virkas både lätta rutor och sådana som även för virkvana.

Innehåll 

Du kommer att lära dig grunderna i virkning, upplägg, luftmaskkedja, fasta maskor, stolpar läsa mönsterdiagram, ökningar och minskningar.
Tillsammans skall vi titta på monteringar och olika typer av mormorsrutor.
Undervisningen sker i form av personlig handledning och gemensamma genomgångar med hela gruppen.

Upplägg

Lördag 12/10 kl 1000-1500.

För vem

Inga förkunskaper krävs för att delta i kursen, utan den vänder sig till alla som med enkla medel vill sätta sin prägel på tyger och kläder. Det går att skapa nytt, eller göra om och återanvända något man redan har.

Kursmaterial

Material ingår inte.
Du behöver ha med dig virknålar från nr 3, det är bra om du tar med dig olika storlekar på virknål. Restgarner i bomull/bambu, ull eller andra trevliga garner du får tag på.
Man kan fynda restgarner och virknålar på loppis eller i secondhandaffärer.

Kursledare

Sari-Eeva Flemström är legitimerad bildlärare och arbetat som bildlärare i grundskolan tidigare. På fritiden håller hon på med bild i olika slags former som akvarell, olja och akrylmålning och papier mache. Hon gillar även olika slags hantverk som att nålbinda, sticka och virka och sy. Hon har även ibland utställningar. Det är så givande och roligt att vara kreativ på olika sätt och att tillsammans med andra skapa med händerna. Efter avslutad grundläggande konstnärlig utbildning och olika kurser inom konsthantverk började Sari-Eeva på Medborgarskolan som ledare inom teckning, färg, form, akvarell- och akrylmålning.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Virkning - prova på/nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.