Stickning

Medborgarskolan Mitt, i Västerås
Längd
23 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
23 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
24 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Stickning

Vill du utveckla dina stickkunskaper och lära dig nya tekniker och mönster? Då är vår fortsättningskurs i stickning något för dig! På den här kursen får du möjlighet att sticka olika plagg och accessoarer, från vantar och mössor till tröjor och sjalar. Du får också tips och råd om hur du väljer garn, färg och design!

Innehåll

En kurs för dig som redan kan grunderna och nu vill utvecklas ytterligare. Här kan du lära dig tekniker, olika strukturer, tips på olika hjälpmedel från nätet, tex Youtube. Vi rekommenderar att du köper rundstickor då de kan användas både till att sticka fram och tillbaka med samt runt.
Kursen är praktisk och du behöver ha med dig garn, stickor samt mönster på det du gärna vill sticka. Vi rekommenderar att du köper rundstickor då de kan användas både till att sticka fram och tillbaka samt runt med. Kanske du vill pröva något utanför din bekvämlighetszon.

Upplägg 

Vi möts samma tid och dag under 5 veckor.

Förkunskaper 

Du behöver ha grundkunskaper för att delta i kursen. 

Kursmaterial

Garn och stickor 
Vi rekommenderar att du köper rundstickor då de kan användas både till att sticka fram och tillbaka samt runt med

Kursledare

Marit Larsen

Stickning är min stora passion och avkoppling. Jag har stickat sen jag var 5-6 år, och lärde mig sticka av min bestemor/farmor, dvs norskt påbrå med ”norska lusekoftor i blodet”. Jag kanske inte behöver en ny 
kofta men jag BEHÖVER sticka, och jag kan inte sluta sticka…
Jag ser framemot att få delge mina kunskaper till fler. Jag gillar gemenskapen som finns i stickvärlden, både på sociala medier och i ”verkliga livet”, som t.ex stickcaféer och helgretreater. I dagens 
världsläge/arbetsliv så tror jag att stickning skapar avkoppling och trygghet.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Bra att veta 

I våra lokaler finns kylskåp och micro att nyttja. Vi skickar kallelse/faktura inför kursstart.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Stickning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.