Sommarkurs utomhus! Akvarellmålning

Längd
28 timmar
Pris
2 195 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
28 timmar
Pris
2 195 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Sommarkurs utomhus! Akvarellmålning

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart. Gör det i centrala Uppsala och låt dig inspireras av vackra byggnader, gröna lundar, forsande vatten och stadens historia. Unna dig lite extra härlig semester kombinerat med en fantastisk resa i tid, färg och natur!

Innehåll

Du tränar ögat att se din omgivning på ett nytt sätt och lär dig att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. Du lär om material, färgblandning, bildkomposition med mera. Praktik och teori växlas med varandra och med genomtänkta övningar guidar ledaren dig steg för steg tills du känner dig trygg i ditt eget skapande. Vi förlägger så mycket tid som möjligt utomhus så länge vädret tillåter.

Upplägg

Vi träffas måndag till torsdag samma vecka mellan kl. 10.00 - kl. 14.15. Ta med dig en matsäck och fika som du kan äta under dagen.

Första kurstillfället träffas vi i Botaniska trädgården oavsett väder. Därefter träffas vi på olika platser i Uppsala beroende på vädret.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta på kursen. Även du som har målat lite innan är välkommen!

Kursledare

Lillemor Wassberg har målat akvarell i drygt 20 år och är fortfarande lika fascinerad av ämnets särart. Det är därför en stor glädje att lära ut denna kunskap till deltagare som på kort tid uppnår otroliga resultat tycker hon. Lillemor har själv utbildats genom till exempel olika studieförbund, sommarkurser på Wik med mera.

Kursmaterial


Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns att köpa på Zinkvit.se.

Det du behöver för kursen är:
. Färglåda med minst grundfärgerna gul, röd, blå (t ex Winsor yellow, Winsor red, Winsor blue green och red shade). 
  Winsor & Newton har även en mindre låda med blandade färger som är prisvärd. Köp gärna studiofärg.

· Akvarellblock minst A4, 300 gr (t ex Fabriano eller Saunders Waterford).

· En mjuk och en hård blyertspenna. Blyertspenna 2B.
· Mjukt suddgummi.

· Enkel målarpensel minst 5-6 cm (även kallad moddlare).

· Akvarellpenslar (storlekarna 10, 12 och 16). Helst av märket Escada perla, undvik de billigare penslarna då dom kan vara svåra att måla med. Bättre köpa en av bra kvalitet tex nr 12 och vänta med övriga.

. Maskeringstejp av bra kvalitet, helst inte färgad.

. Vattenpytsar och vatten.

. Ofärgad maskeringsvätska.

· Ha gärna en masonit eller kapaskiva att spänna upp ditt papper på.

För bästa resultat använd det kursmaterial som vi rekommenderar för kursen.

Efterhand som kursen pågår kommer du att få tips och råd om mer material som du kan ha glädje av men ovanstående är tillräckligt till första sammankomsten.

Ta med dig en campingstol och en träskiva eller annat hårt underlag för din målning.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Tips till första lektionen: ta ett lika stort papper som färglådan är. Rita 12 rutor i blyerts (om den har 12 färger). Måla varje färg i samma ordning som i färglådan och skriv deras namn under. Det underlättar mycket för att du lättare ska se och hitta dem.
  • Första kurstillfället träffas vi i Botaniska trädgården oavsett väder. Därefter träffas vi på olika platser i Uppsala beroende på vädret.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs utomhus! Akvarellmålning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.