Skapa med akryl

Längd
18 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
28 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
28 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Skapa med akryl

Akrylfärg är ett mångsidigt medium, finns i massor av härliga färger, relativt prisvärt och torkar snabbt - superkul att skapa med helt enkelt!

Innehåll

Akrylfärg kan vara heltäckande och slät målad med pensel. Det går att skapa textur med den med en palettkniv eller schablon. Det går till och med att få den att likna akvarell utspädd med vatten. 

I den här kursen utforskar vi olika kreativa sätt att skapa med akrylfärg och testar roliga tekniker, tex:

 • Måla med pensel/palettkniv
 • Skapa textur
 • Bygga upp olika lager
 • Göra egna mönsterpapper för kollage mm 

 Här kan du titta på inspirerande exempel på Melinas kreativa verk. 

Upplägg

 • Vi träffas en gång i veckan.
 • 6 tillfällen.
 • 3 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som känner till metoden. Ledaren anpassar undervisningen efter gruppen. 

Kursledare

Melina Dahl har många års erfarenhet av måleri och kreativt skapande. Hon arbetar deltid som konstnär/designer och är publicerad flertalet gånger i både fysiska och nätbaserade tidskrifter med tutorials inom mixed media (blandteknik). Hon har deltagit som lärare i olika internationella onlinekurser. Vill du läsa mer, kolla här.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår. Om du har tidigare erfarenhet och har egna penslar, permanenta pennor, vattenlösliga pennor, stämpeldynor, färger, embossing tool/heatgun mm får du gärna ta med dem. Ju mer olika exempel på medium/material som finns, desto mer frågor kan besvaras och tekniker visas.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
 • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
 • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
 • Kök med micro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skapa med akryl och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.