Måla och teckna med Oljepastell

Medborgarskolan Mitt, i Västerås
Längd
12 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
23 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
23 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Måla och teckna med Oljepastell

Måla och teckna med oljepastell är både enkelt och utmanande. Med kraftfulla och starka färger eller försiktiga ljus- och nyansskiftningar utforskar vi mediets potential genom att experimentera med olika uttryck.

Innehåll

Oljepasteller erbjuder ett mångfacetterat arbete som rör sig i gränslandet mellan målning och teckning. Det är ett medium som passar alla, unga som gamla och inte minst för den som är för bekväm för att plocka med färgtuber och penslar. 

Redan på renässansen använde sig konstnärer av kritor och sedan dess har teknikerna utvecklats och användas idag på många olika sätt. I vår tid av digital explosion och artificiell intelligens kan det också vara bra att påminna sig om varifrån alla bilder kommer från och vilket hantverk som ligger bakom det. Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som är erfaren konstnär, men som vill ha tid att undersöka detta uttrycksmedel närmare. Vi känner under kursen på mediet och går igenom några specifika uppgifter som kan hjälpa oss att förstå materialet och hur vi ska använda oss av det. Vi testar olika skisstekniker och använder oss av olika metoder för att uppnå önskat resultat. Vi kommer också att undersöka skillnaden på kvalitet på olika kritor, tittar på papper och vad som lämpar sig som material att måla på. Uppgifterna är utformade för att alla ska kunna delta, men det finns också utrymme för att utforska på egen hand och du väljer själv hur du vill gå vidare med det vi jobbar med på kursen.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Kursledare
Christofer Ahde är illustratör och animatör. Han är utbildad inom konst i Västerås, på Öland och på Konstfack. Christofer är också utbildad till bildlärare och har över 20 års erfarenhet av undervisning i både digitala och analoga tekniker och för olika åldrar.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i måleri och hantverk både för vuxna och barn. Vi har ett stort utbud inom hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar. www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Material
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart. Du hittar det på nätet eller i en välsorterad fackhandel.

Att ha med sig:
•    Oljepastellkritor - I handeln finns flera sorters fabrikat med varierande kvalitet. Rekommenderat är Van Gogh (minst 24st) eller bättre.
•    Ritblock (valfri sort, men gärna för oljepastell eller mixed media, vilka har lite struktur)
•    Blyertspenna

Rekommenderat:
•    Papper med gräng
•    Maskeringstejp
•    Pensel (hård borst)
•    Fixativ (för oljepastell)

Också användbart:
•    Suddigum
•    Stompf
•    Förtunningsmedel
•    Barnolja
•    Palettkniv
•    Tops
•    Ljusstump
•    Färgpennor
•    Akvarellfärger

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Måla och teckna med Oljepastell och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.