Keramik och drejning varannan söndag kväll - jämna veckor

Längd
20 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
5 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
5 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik och drejning varannan söndag kväll - jämna veckor

Keramik är både roligt och kreativt! Här får du lära dig hela processen från lera till färdigt glaserat föremål. I vägledning av en erfaren kursledare får du möjlighet att utforska och utvecklas inom flera olika tekniker som hör keramiken till. Släpp loss skaparglädjen med oss!

OBS, kurs på 5 tillfällen men med längre pass. 4x45min /tillfälle.

Innehåll
Keramik för knippas mestadels med drejning, självklart får du dreja men här erbjuds du att också skapa i fler tekniker, såsom kavling, ringling, tumning, och skulptur. Baskunskaper som lerhantering, beskickning och glasering är också viktiga steg i processen. Kursen har både teoretiska moment men består mestadels praktisk handledning.

Mål
Keramikkursen är öppen för alla och har fritt skapande i stöd av en erfaren kursledare. Kursen är både för dig som är ny börjare och dig som skapat tidigare, som deltagare får du utvecklas utifrån där du är i dina kunskaper och inom de tekniker du själv föredrar.
Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående.

Upplägg
Vi träffas under 5 veckor 4 x 45 min, varannan vecka, samma dag och tid.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på
https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Kursledare
Jenny Käll har en examen i keramik- och glas från Konstfack samt en masterexamen i fri konst från Umeå Konsthögskola. Hon har tidigare hållit i kursverksamhet i keramik samt workshops på bland annat Bildmuseet. I hennes eget skapande står tekniken inte i främsta fokus utan hon använder ett lekfullt förhållningssätt till leran där slumpen ofta får vara med i skapandeprocessen.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera 75 kr/kg inkl. glasyr, betalning sker via swish på plats.
(kan du ej betala via swish efterfaktureras detta)
Bränningsavgift (skröj- och glasyrbränning) 100kr/ person är inkluderat i kurspriset.
Inget eget material är tillåtet.
Vi reserverar oss för prisändringar

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.


Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar. www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Medtag 1 plastburk med lock (ex 2L godisbruk) några plastkassar, plastfolie, trasor att vira om leran och oömma kläder.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik och drejning varannan söndag kväll - jämna veckor och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.